Årets højtider
Kristi himmelfart

Kristi himmelfartsdag fejres 40 dage efter påske og ti dage før pinse. Den falder altså altid på en torsdag, tidligst 30. april og senest 3. juni. Kirken fejrer ved Kristi himmelfart, at Jesus steg til himmels 40 dage efter sin opstandelse.

Jesus forlader verden som menneske

Kristi himmelfart markerer afslutningen på Jesus´ liv på jorden. Kirken fejrer altså ikke kun, at Guds søn kom til verden, men også at han forlod den igen efter opstandelsen. Det lyder måske som en mærkelig begivenhed at fejre. Men Gud måtte forlade verden som menneske, for at han kunne vende tilbage som Helligånd i pinsen.

Har du styr på, hvorfor vi fejrer Kristi himmelfartsdag? Sognepræst Hanne Henriksen giver dig svaret i videoen her.

Afslutningen

Himmelfarten markerer ikke blot afslutningen på historien om Jesus´ liv på jorden. Den sætter samtidig begyndelsen på en ny: Helligånden, som kommer i pinsen og forener de Kristus-troende i kirken.

Begyndelsen på kirkens historie

Kristi himmelfart er dermed et vendepunkt i evangeliernes fortælling om Jesus som Guds søn, ligesom julen er det. Længe før kirken begyndte at fejre Jesus´ fødsel, har den fejret hans himmelfart. For med afslutningen på Jesus´ liv på jorden, kunne historien om fællesskabet af troende, kirken begynde.

Læs Kristi Himmelfartsberetningen (Apostlenes Gerninger 1,1-11) på Bibelselskabet.dk