Påskens dage
Langfredag

Langfredag markerer vi, at Jesus blev korsfæstet, døde og blev begravet. Derfor er det en stille og afdæmpet dag i kirken.

Ingen lys og blomster

På langfredag bliver alterlysene ikke tændt, og der står ikke friske blomster på alteret. I gamle dage kunne alter og prædikestol være dækket til med sort fløjl for at markere, at det var sørgedag.

Hør hvad der skete langfredag og bliv klogere på, hvorfor det er en realistisk dag.

Gudstjenester på langfredag

Nogle kirker markerer Jesus’ dødstidspunkt og holder derfor gudstjeneste kl. 15 i stedet for om formiddagen.

I mange kirker er der hverken prædiken eller nadver ved gudstjenesten. I stedet holder man en såkaldt liturgisk gudstjeneste og lytter til oplæsning af lidelseshistorien, til orgel- og korværker, og synger salmer.

Mere: