Påskens dage
Påskedag

Påskedag og 2. påskedag

Påskedag fejrer vi, at Jesus opstod fra graven. Det er en af kirkens største festdage, hvor kirken ofte bliver pyntet flot, og musikken er ekstra festlig.

Påskedag er dagen, hvor Jesus opstår fra de døde. Hør mere om en af kirkens største festdage.

Påskeevangeliet

Højdepunktet i gudstjenesten er læsningen af påskeevangeliet. Det fortæller, hvordan tre af de kvinder, som fulgte Jesus, fandt hans grav tom. En engel fortalte dem, at Jesus var opstået fra de døde og gået i forvejen tilbage til byen, hvor de ville se ham igen.

Anden påskedag

Anden påskedag fortsætter fejringen af Jesus’ opstandelse. Her fokuserer vi især på, at Jesus som den opstandne igen mødte sine disciple og fulgte dem i livet. Indtil 1770 fejrede man også desuden Tredie påskedag.

Hør hvad der skete 2. påskedag og hvorfor 2. påskedag er 'dagen derpå'.

Mere