Påskens dage
Palmesøndag

Palmesøndag hører vi i kirken om, at Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel og bliver modtaget af det jødiske folk som en konge. Folket har lagt deres kapper og palmegrene på vejen foran ham for at hylde ham.

Hvad skete der palmesøndag? Og hvad betyder det, at Jesus rider ind i Jerusalem på et æsel? Se videoen og bliv opdateret på påsken.

Før reformationen velsignede man på palmesøndag palmegrene i kirkerne. Skikken blev ikke bevaret, men palmesøndag er fortsat indledningen til påskeugen og en af kirkens store festdage.

I nogle kirker pynter man kirken med palmer eller forårsgrene og indleder påsken med en familiegudstjeneste.

Nogle kirker indleder påskeugen med en familiegudstjeneste palmesøndag

Børnene kan være med til at dramatisere historien om Jesus, der red ind i Jerusalem på et æsel.

Enkelte kirker har et levende æsel med til gudstjenesten.

Påskemorgen var Jesus' grav tom og en engel fortalte kvinderne, at han var opstået.

Påskeliljen er blevet et opstandelsessymbol i Danmark og mange kirker deler påskeliljer ud til kirkegængerne efter påskegudstjenesten.