Børn og unge
Babysalmesang

Babysalmesang er et musikalsk og rytmisk tilbud til de mindste børn og deres forældre eller en anden voksen.

Babysalmesang er et populært tilbud i folkekirken. Faktisk går næsten en fjerdedel af en årgang til babysalmesang, viser et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet.

Hvordan foregår det?

Et babysalmesangshold mødes som regel en gang om ugen. Her synger man salmer og leger sanglege med børnene. Måske blæser man sæbebobler, danser og spiller på instrumenter for børnene, så de oplever kirkerummet og den danske salmeskat med alle sanser.

Det er som regel sognets kirke- og kulturmedarbejder eller organisten, der leder babysalmesangsholdet.

I nogle kirker kan de, der har tid og lyst, blive og drikke en kop kaffe sammen bagefter.

Babysalmesang stimulerer barnets sansemotoriske og musikalske udvikling. Her spiller en kirke- og kulturmedarbejder xylofon for en lille pige.

Ud over at synge salmer, kan babysalmesang byde på sanglege, sæbebobler, leg med rasleæg, tamburiner og meget andet, så alle sanserne kommer i brug. Her får en lille dreng en gyngetur i kirken.

I tillæg til et par dejlige timer i selskab med andre forældre, får du inspiration til sang, bevægelse og musiklaske lege, som du kan lege med dit barn derhjemme.

Det er populært at gå til babysalmesang. Næsten 25 procent af en årgang går til babysalmesang i folkekirken, viser et forskningsprojekt fra Aarhus Universitet.

Salmesang stimulerer sanserne

Babysalmesang i folkekirken er opstået ud fra en viden om, at sang og musik stimulerer barnets musikalske og sansemotoriske udvikling.

En baby forstår ikke salmerne, men babyen kan sanse stemningen og atmosfæren, og tekst og melodi kan lagre sig i barnets underbevidsthed.

Babysalmesang giver desuden en mulighed for at opleve kirkerummet og nyde musikken på en uformel måde.

Derudover giver babysalmesang dig inspiration til at synge og bevæge dig med din baby derhjemme.

Alle er velkomne

Babysalmesang kræver ikke et stort kendskab til kirken, og du behøver ikke være et musikalsk geni for at deltage. Alle kan være med!

Husk, at din stemme er din babys yndlingsstemme.

Hvis du er interesseret i at gå til babysalmesang, kan du kontakte din kirke for at høre nærmere.

Find din kirke

Sankt Johannes Sogn