Hvad er nonfirmation?

Spørgsmål

Tine Lindhardt

Hvad fejrer man ved en nonfirmation?

Rasmus

Svar

Kære Rasmus

Jeg ved det faktisk ikke, for jeg har ikke været til een.
Men jeg gætter på, at man fejrer, at et ungt menneske går fra barndom ind i ungdomstiden.

Konfirmation er en kirkelig fest. Det er en bekræftelse af dåben, og det foregår ved en festgudstjeneste i kirken for de unge der har gået til konfirmationsforberedelse og fortsætter som regel med en fest i familierne.

Non-firmation udtrykker et nej til konfirmationen og er derfor ikke en kirkelig fest.
Det er derimod en fest i familien eller flere familier sammen, hvor man så fejrer at den unge ikke længere er barn, men nu på vej ind i en ny fase af livet.

Jeg tror nonfirmation er opstået fordi man synes det er synd for de unge, der ikke skal konfirmeres, at de ikke får en fest og bliver fejret som alle deres venner der bliver konfirmeret. Og det er jo ganske sympatisk - og fint for de unge.

Jeg ved at nogle unge der ikke blev konfirmeret, i stedet valgte at holde en stor familiefest den dag hvor de fyldte 15 år. De kaldte det så ikke non-firmation, men i stedet en fødselsdagsfest på tærskelen til ungdommen.

Men sådan kan man jo gøre tingene forskelligt.

Mange venlige hilsener
Tine Lindhardt