Hvorfor tager kirken ikke stilling til kontroversielle emner?

Spørgsmål

Ellen Aagaard Petersen

Hej hej!

Vi har surfet lidt rundt på jeres hjemmeside i forbindelse med noget opgaveskrivning på vores gymnasium.

Vi var i den forbindelse inde og kigge på jeres spørgsmål og svar-afdeling, for at finde jeres holdning til bl.a. homoseksuelle (Og vielser af dem), abort og evolutionen, som jo er højaktuelle og meget relevante set fra et religiøst synspunkt.

Det eneste I svarer er groft sagt, at det må man selv finde ud af, det vil I ikke gøre, men hvorfor ikke? Hvorfor tager I ikke stilling til de mere kontroversielle emner?

Svar

Hej

Er I sikre på, at I ville foretrække entydige svar fra kirkens top? I de lande og religioner, som har en religiøs leder, der dikterer, hvad de troende skal mene om aktuelle og kontroversielle emner, er det ofte unge under uddannelse, der protesterer. De vil selv have lov at forholde sig ud fra deres forståelse af religionen.

Der er mange markante meninger i folkekirken, både præster og biskopper og almindelige medlemmer tager bestemt stilling. Men folkekirken er grundlæggende et fællesskab at troende, som bygger på den grundtanke, at alle er lige over for Gud. Derfor har kirken en demokratisk indretning og er meget rummelig. Kirken er et fællesskab af mennesker, som åbent og ligeværdigt diskuterer de spørgsmål, I nævner, ud fra det fælles tros grundlag.

Jeg håber, det besvarer jeres spørgsmål. Held og lykke med opgaven

Ellen Aagaard Petersen