Spillelister
Mainstream jul

Mainstream jul

Der er en god grund til, at det er de samme numre, der bliver spillet i radioen hver december, synes du. Det er nemlig den bedste musik. Derfor kan du sikkert lide denne spilleliste

Historier bag numrene


Anywhere With You:
Danske Hymns from Nineveh udgav i 2011 julealbummet "Endurance In Christmas Time". Teksten kan forstås som et adventsbudskab, fordi han synger til en person, der kommer til verden og gør hans liv bedre.

The First Noel:
Klassisk, engelsk julesalme fra det 19. århundrede. Noel var tidligere et engelsk synonym for jul. Teksten er skrevet fra hyrderne på markens synspunkt på julenat.

Joy to the world:
Julesalme skrevet i 1719 den af den engelske teolog og salmeskriver Isaac Watts. Musikken er eftersigende i høj grad inspireret af juleoratoriet Händels Messias. 

Mary’s Boy Child / Oh My Lord:
Sangen er skrevet af amerikanske Jester Hairston i 1956, da han blev bedt om at skrive en julesang til et kor. Versionen fra den tyske discogruppe Boney M er den mest populære fortolkning på hitlisterne.

Dejlig er jorden:
Ingemann har skrevet salmen efter pastor J. F. Fenger sendte ham en opfordring til at skrive danske vers til en schlesisk melodi fra det 18. århundrede, han var begejstret for. Salmen med pilgrimsmotivet, synges ikke kun i julen men også til mange begravelser.

O holy night:
Den amerikanske præst John Sullivan Dwight skrev i 1855 denne sang inspireret af et fransk digt om julenat. Sangen er en lovsang til Jesusbarnet.

Hvad er det, der gør jul til noget særligt:
DR’s seere og lyttere har for nyligt kåret denne sang fra Peter Sander Andersen og Svend Erik Petersen som Danmarks nye julesang. Sangen handler om, at den særlige stemning ved juletid kommer fra budskabet om Jesu fødsel.