Påske
Om påskeindsatsen 2016

Initiativet til at sætte ekstra fokus på påsken som kirkelig højtid kommer fra folkekirkens biskopper.

Baggrunden for initiativet er et ønske om at give påsken større opmærksomhed i offentligheden. En arbejdsgruppe blev derfor nedsat og der blev søgt om midler til arbejdet i Fællesfonden.

Formålet med initiativet er at fortælle påskens historier og sætte dens eksistentielle temaer i spil i et nyt sprog, så det giver anledning til samtale ved påskefrokosten og på sociale medier. Påsken skal opleves aktuel og vedkommende - også for de medlemmer af folkekirken, som ikke sidder i kirken i påskedagene.

VIDEO: Hør biskop og formand for styregruppen bag projektet, Henrik Wigh-Poulsen, fortælle, hvorfor påsken skal have ekstra opmærksomhed i 2016:

Hør Henrik Wigh-Poulsen fortælle, hvorfor påsken skal have ekstra opmærksomhed i 2016. Henrik Wigh-Poulsen er biskop og formand for styregruppen for 'Påske 2016'.

Tidligere formand og Biskop Kjeld Holm udtaler:
"Der ligger derfor en stor opgave i at formulere det vedkommende i påskens budskab, også ved at udtrykke sig på en måske ny måde i forhold til det traditionelle kirkelige sprog. Netop i de senere år har påske været et tema i megen kunstnerisk skaben og filosofisk eftertanke. Denne udvikling bør fremmes mest muligt."

Tre initiativer

Arbejdsgruppen har sat tre initiativer igang:

Novellesamlingen 'Gennem den kulsorte sky'.
Udgivet af Kristeligt Dagblads Forlag 2014
Læs mere om udgivelsen Gennem den kulsorte sky

Produktion af dummy til tv-udsendelser om påsken

'Påske 2016' -  En indsats primært rettet mod sociale medier, hvor folkekirken.dk i marts måned poster artikler og webtv, der sætter gang i samtaler om påskens centrale temaer. I år er tilgivelse det tema, som åbner ind til påskens univers med fællesskab, svigt, lidelse og død, opstandelse og håb.

Arbejdsgruppens medlemmer er:

Biskop, Henrik Wigh-Poulsen (formand) (tidl. formand Kjeld Holm )
Biskop, Henning Toft Bro
Generalsekretær Bibelselskabet, Birgitte Stoklund Larsen