Tro, håb og corona
Valget

Episode 6: Valget

Sogne- og svangrepræst Therese Strand Kudajewski håber inderligt, at vi som samfund er indstillet på at bruge corona-krisen som en kærkommen anledning til at sænke farten og undersøge, om der findes bedre måder at indrette samfundet på?

Er tiden inde til at træffe nogle andre valg for, hvordan vi indretter vores samfund? Det mener sogne- og svangrepræst Therese Kudajewski.

- Når jeg tænker på vores nuværende samfund, ser jeg den gammeldags riskoger for mig, som vi brugte, når vi havde husgerning på min gamle folkeskole. Jeg får det her billede af en riskoger, som bare bobler og syder, og jeg tænker, hvornår eksploderer den? Det gør den da lige om lidt. 

I sit arbejde med gravide og nye forældre oplever sogne- og svangrepræst Therese Strand Kudajewski, hvordan det har en stor menneskelig pris, at vi i årevis har effektiviseret og sparet på væsentlige områder, som for eksempel svangreomsorgen og i institutionerne, hvor de fleste forældre afleverer deres børn fem dage om ugen for at kunne passe to fuldtidsstillinger.

Er tiden inde til at træffe nogle andre valg?

Lyt til podcasten her på siden eller find den der, hvor du normalt lytter til podcast.