Fortsæt til hovedindholdet
Undervisning
Skoletjeneste

Skoletjeneste

Folkekirken har skoletjenester ligesom mange andre kulturinstitutioner som Nationalmuseet, Den Gamle By og Zoologisk Have.

De folkekirkelige skoletjenester er et samarbejde mellem lokale kirker og skoler. Formålet er at styrke folkeskolens undervisning, så eleverne lærer om kristendom og dens betydning for dansk kultur.

På skolens præmisser

Siden 1975 har det været indskrevet i folkeskoleloven, at skolens undervisning er kundskabsformidlende og ikke forkyndende. Det betyder, at kristendomsundervisningen ikke skal forsøge at påvirke børnenes tro, men give dem viden om kirke og kristendom. 

Kirkens skoletjenester respekterer skolens opgave og rammerne for dens undervisning, når de tilbyder undervisningstilbud og kurser. På den måde er der altid taget højde for, at alle skoleelever skal kunne deltage i projekterne.

Materialer og projekter

De folkekirkelige skoletjenester laver undervisningsforløb ud fra skolernes læseplaner og årsplanlægning. Projekterne er gerne bygget op over et centralt tema, der med udgangspunkt i religionsundervisningen bliver belyst tværfagligt. Undervisningsforløbne er tilpasset de forskellige klassetrin.

Her ser du eksempler på landsdækkende projekter.