Fortsæt til hovedindholdet
Andre gudstjenester
Børnegudstjeneste
Folkekirken holder også gudstjenester især for børn og famillier

Børnegudstjeneste

Alle er velkomne til børne- og familiegudstjenester, men de henvender sig især til børn og deres familier. Det vil sige, at selvom gudstjenesten ligger på højmessens plads søndag formiddag, så er nogle af de sædvanlige led i gudstjenesten skiftet ud med børnevenlige sange og salmer, børnetegninger, drama og andre visuelle eller musikalske indslag. De mest populære børnegudstjenester er hverdagsgudstjenester efterfulgt af fællesspisning, ofte kaldet spaghettigudstjenester.

Mange steder holdes der børnegudstjenester fastelavnssøndag, til høstgudstjenesten eller julesøndag. Det kan også være særlige gudstjenester fx for børn, der blev døbt for 4 eller 6 år siden, ved de såkaldte dåbsjubilæer. Andre steder giver skolestart, konfirmandstart eller afslutning med mini-konfirmander anledning til en børnegudstjeneste.

BUSK

Sidste søndag i oktober er udnævnt til BUSK-gudstjeneste dag. BUSK står for Børn-Unge-Sogn-Kirke og er en gudstjeneste, der har fokus på børn og unge i kirken. Gudstjenesten laves i samarbejde med folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer. Hvert år laves der et særligt BUSK-materiale, der kan hentes på buskgudstjeneste.dk.

Søg i Kirkekalenderen efter børnegudstjenester i nærheden af dig.