Påskeinfo
Sådan bruger du hashtags

Hvorfor skal vi bruge hashtags? 

Hashtags er gode til at samle en samtale på sociale medier om et bestemt emne. Så når vi bruger #detvihartilfælles og #glædeligpåske, kan vi dele et emne, der interesserer os.

Tænk engang, hvis vi alle bruger de to hashtags #detvihartilfælles og #glædeligpåske på Facebook, Twitter og Instagram. Så bliver højtidens indhold det, vi taler om i kirken, ved påskefrokosten og på de sociale platforme. 

Sådan bruger du hashtags


  • Et # (også kendt som ‘firkant’ eller en ’havelåge’), der følges af en række bogstaver, kaldes et hashtag

  • Når du skriver #detvihartilfælles eller #glædeligpåske bliver ordet - et hashtag – aktivt. Hashtagget er nu søgbart for dig og andre brugere, der kan klikke på det og finde billeder på Instagram eller tweets på Twitter under samme hashtag

  • Brug #detvihartilfælles og #glædeligpåske, når du skriver et opslag om påsken på Facebook. På den måde fortæller du dine venner, at samtalen eksisterer. Private profilers hashtags er dog ikke søgbare på Facebook - kun officielle siders opslag

  • Hashtags er gode til at gøre andre opmærksomme på, at dit billede eller dit tweet handler om en bestemt ting

  • Få inspiration til at bruge de to hashtags ved at følge folkekirken på Facebook, Instagram og Twitter.

Så brug #detvihartilfælles eller #glædeligpåske, når du lægger et billede på Instagram, laver et opslag på Facebook eller tweeter på Twitter om påsken – og lad os sammen skabe anledninger til at tale om påskens budskab!