Næstekaffe
Om Næstekaffe

Om Næstekaffe

En podcastserie for alle, der sukker efter nærværende samtaler. Om kærligheden, om håbet, angsten og lykken, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Og en mulighed for sognet, der vil være kirke med de travle voksne.

Næstekaffe er den kaffe man drikker sammen og en pendant til kirkekaffen: en ganske almindelig kop kaffe. Den er lige så almindelig som mange af de eksistentielle tanker og følelser, vi har om fx håb, skyld, mening, lykke og angst. Samtidig kan den skabe et rum til en dybere samtale. 

Sat over for tidens latter, americanoer og cortadoer, vil vi med næstekaffen vise dybden i det almindelige. Alt for ofte ser vi kun den smarte overflade af andre tilsat et smukt hverdagsfilter og kan derfor tro, vi står alene med vores tanker og spørgsmål til livet.

De ca. 30-årige, især småbørnsforældrene har ikke meget tid til at komme i kirken, med mindre det er på børnenes præmisser. Derfor vil vi med podcasten skabe et rum til de eksistentielle emner, der ofte ikke er tid eller mod til at tale om i en travl hverdag.

Næstekaffe er også en mulighed for sognet til at give målgruppen noget med hjem. Og til at invitere inden for og gøre opmærksom på, at folkekirken er et uforpligtende og uformelt fællesskab, men også et fællesskab med dybde og tyngde, hvor man ikke skal præstere for at være med. Her kan man altid komme forbi til en kop kaffe og en samtale om det, der rører sig i en.

Samtaler uden filter

De første fem afsnit i Næstekaffe er samtaler mellem:

  • Radiovært Iben Maria Zeuthen og sognepræst Karsten Møller Hansen om lykke.
  • Forfatter og skuespiller Pelle Hvenegaard og sognepræst Pernille Østrem om mening.
  • Journalist og stifter af netmediet Zetland Lea Korsgaard og sognepræst Birgitte Kvist Poulsen om fællesskab.
  • Musiker Peter Sommer og sognepræst Vibeke Houmøller om tvivl.
  • Forfatter og musiker Kristian Leth og sognepræst Birgitte Engholm Kragh om håb.

De næste afsnit kommer i efteråret 2019, når vi har lyttet til reaktioner fra målgruppen og deres forslag til flere emner og personer, de også gerne vil høre om i et afsnit Næstekaffe. 

Lyt til Næstekaffe

Du kan lytte til Næstekaffe, hvor du plejer at finde dine podcasts eller lige her.