I det offentlige rum
Påskeideer

Påskeidéer

Kirkerne er lukkede og kirkebænkene tomme, når vi i år fejrer påsken. Derfor samler vi her jeres idéer til, hvordan vi alligevel kan markere højtiden med hinanden og på afstand. 

Listen opdateres løbende.

  • Påskehilsen (idé fra Vilstrup Sogn): Send en påskehilsen til borgere, som kirken har haft særlig kontakt til siden sidste påske, fx dem der er blevet døbt, konfirmeret, viet, kirkeligt velsignet eller haft bisættelse eller begravelse. Påskehilsnen kan være en potte med påskeliljer og teksten kan lyde sådan: "Ton, vor lovsang, højt i sky, sødt i påske-morgengry: Jesus-Kristus er opstanden" (Salmebogen 241,2). For at overholde anbefalingerne i forbindelse med corona-situationen kan hilsnen stilles ved døren efter aftale med borgerne.
  • Påskemenu fra lokale spisesteder og hoteller (idé fra Vilstrup Sogn): Kontakt sognets restauranter, spisesteder og hoteller og spørg, om de vil tilberede et påskemåltid, der kan hentes som take-away i løbet af påskedagene. På sognets lokale Facebook-gruppe kan man opfordre til, at folk benytter tilbuddet og på den måde støtte de lokale spisesteder i en hård tid.
  • Take-away påske (idé fra Bellahøj kirke): I år kan vi ikke dele det fællesskab med hinanden, som nadverbordet er symbol på. Derfor kan man i stedet uddele en påskepose til sognets borgere med fx et hæfte med påskens prædikener, påskevin og påskegodter. I Bellahøj Kirke er påskeposen gratis for sognets borgere og koster 50kr. for borgere uden for sognet. Påskeposen udleveres (på afstand og efter tilmelding) foran kirken Skærtorsdag mellem kl. 11 og 14.
  • Del påskeliljer ud (idé fra Haderslev Domsogn): Stil påskeliljer frem ved kirken, så man kan hente en på påskedag og lægge på en grav eller på dørtrinnet hos et menneske, man gerne vil glæde - evt. sammen med en seddel med påskeevangeliet eller en påskelilje trykt på bagsiden.
  • Plant et påsketræ (idé fra Køge Kirke): Plant træet et godt sted på kirkens grund. Del begivenheden som billede eller video på kirkens hjemmeside, i nyhedsbrev eller på de sociale medier. Inviter menigheden til at komme forbi for at pynte påsketræet. Man kan opfordre de besøgende til at skrive en hilsen på påskepynten til dem, de savner at være sammen med. 
  • Trompetspil fra kirketårnet (idé fra Køge Kirke): Engager en eller to trompetister til påskedag den 12. april til at spille fra kirketårnet. Annoncer tidspunktet på kirkens hjemmeside, i nyhedsbrev eller på de sociale medier. Trompetspillet markerer, at livet også er fyldt med håb og glæde.