I det offentlige rum
Påskevandring

Påskevandring

I år kan vi ikke gå i kirke for at fejre påsken, men vi kan stadig gå til kirke. Læs her en idé fra Jette Langgaard Andersen, præst i Randbøl Sogn, om at fejre påske med en gåtur til kirken, og om hvordan man kan blive klogere på påskens symboler og dage med en gåtur rundt på kirkegården.  

Her er en idé til påsketiden 2020 ud fra det faktum, at vi (i al fald ikke lige nu) kan gå I kirke - men vi kan da gå TIL kirke. 

Dér kan vi finde små plaketter vedrørende hver af påskes dage - sat op rundt om kirken - og via dem tage på en påskevandring. Hver plakette indeholder:

  • Dagens tekst 
  • Overvejelse over dagens tekst 
  • Dagens salme + illustration. Såvel overvejelse som salme finder man via link eller QR-kode - salmen også efter henvisning til DDS. 

Måske synes f.eks. konfirmanderne, at det er en lidt sjov og anderledes måde at møde påsken på. Måske ung og gammel kan mødes (i god afstand) om at få åbnet koderne og tydet indholdet. Måske der ligefrem kunne opstå en snak - i behørig afstand og med rene hænder, naturligvis. 

Måske kan man gå turen igen - måske over flere dage med hver sit fokus. Og vi kan opfordre til at bemærke, hvad kirkebygning og kirkegården har at fortælle. 

Der tilbydes meget på nettet, men i dette forslag er der lidt bevægelse og frisk luft ovenikøbet, og det kan bruges helt uden mobilen, så længe vi må bevæge os udendørs. 

Påskevandringen kan selvfølgelig gås lige, når det passer ind i ens kram - og sådan vil der sandsynligvis blive en god spredning af ’påskevandrere’ både i tid og rum.

Se alle plaketter med tekster, billeder og QR-koder her: