Sociale medier
Aktivitet og fællesskab på facebook

Skab aktivitet og fællesskab på Facebook

For mange kirker er det en udfordring at skabe liv og aktivitet på kirkens Facebookside. Ofte bliver Facebooksiden til en ny version af kirkens kalender, hvor man kan orientere sig i de forskellige arrangementer og gudstjenester, der foregår i kirken. Orientering kan selvfølgelig være både godt og relevant, men det kan også blive meget kedeligt. Prøv i stedet at flytte fokus mod at skabe fællesskab om kirken og det budskab, som I gerne vil fortælle.

Hvordan?

En god start kan være at dele flere statusopdateringer, der give sidens Facebookvenner noget ekstra fra kirken. Stil et spørgsmål, det et godt billede eller en kort video taget med smartphone. Prøv eksempelvis:

  • At lade Facebookvennerne vælge en adventssalme til på søndag.
  • At dele nogle hyggelige bag-om-begivenheden. Det kan være billeder fra brygningen af kirkekaffe - juletræet, der bliver pyntet – graveren, der vinterpynter kirkegården - koret, der øver en tidlig morgen. Det kan være hvad som helst, bare det giver et indtryk af de mange ting, som foregår i kirken. 
  • At dele små videoer. Mange er lidt forskrækkede over at bruge video, men på Facebook behøver video absolut ikke være professionelt. En rystet video på din smartphone kan sagtens være nok. Måske du kan filme 30 sekunder fra dagens babysalmesang, organisten, der øver julesalmerne eller minikonfirmanderne, der forbereder årets krybbespil.

Du kan også dele spændende artikler, små hilsner eller måske et humoristisk indslag med kirkens facebookvenner. Men overvej altid, om det du deler, giver mening for din målgruppe. På folkekirken.dk laver vi en del forskellige ting, som er beregnet til at blive delt af kirkerne, og herunder lister vi nogle af de ting, som du kan forvente i december. Du er velkommen til at lade dig inspirere, dele eller slet og ret kopiere opslagene/billederne.

Julevideoer

Vi producerer forskellige advents- og julevideoer. Se artikel om dem her.

Send et kort

December igennem laver vi forskellige advents- og julehilsner, som kan deles eller kopieres. Vi har erfaring med, at små hilsner på kort til årstiden er rigtig populært, og i december kan du på vores side forvente små kort med vers fra en julesalme, en Glædelig Jul-hilsen og et fint grafisk julekort.

Artikler

Du finder forskellige advents- og juleartikler på vores juleside, og du finder de nyeste nyheder fra folkekirken.dk her.

Sig det med et glimt i øjet