Sociale medier
Påske på facebook

Sådan kan du fejre påske på facebook

Påsken er ikke bare en højtid i kirken. Det er den også på facebook. Vi har alle sammen fri, og det betyder bl.a. at vi bruger ekstra tid på at kommunikere med vennerne og læse nyheder på de sociale medier. 

Flere er altså på facebook, og derfor giver det også god mening at sætte lidt ekstra tid af til kirkens facebookside i tiden op til påske. Her er nogle materialer og et par ideer til, hvordan du eksempelvis kan gøre. 

Send et påskekort

Du kan sende et påskekort og ønske kirkens facebook-venner en glædelig påske. Vi har lavet en række påskekort, som du er velkommen til at bruge på facebook.

Der er et kort til langfredag og påskesøndag - og så er der to forskellige versioner af kort med ønsket om en glædelig påske.

Du kan enten dele kortene fra vores facebookside – eller du kan kopiere dem og selv lægge dem op. Du finder dem på facebook ved at klikke på billederne herunder.

Undgå at blive en programoversigt

I påskedagene er der mange gudstjenester og arrangementer, som du sikkert gerne vil skrive om på facebook. Og det skal du selvfølgelig også. Men husk at tænke over, hvordan kirkens side bliver mere end blot en informationskanal.

Selvom vi gerne vil have informationer, så er det sjældent, at vi synes godt om dem på facebook eller interagerer med dem ved at dele eller kommentere. Det gør vi derimod, når vi modtager spørgsmål, debatoplæg eller mere personlige beskeder som eksempelvis et godt billede.

I påsken er der rig lejlighed til at tage gode billeder og sprede noget af højtideligheden fra kirken til dem, der følger kirken på facebook. Det kan være gode billeder af børnenes optog palmesøndag, kirkekoret på skærtorsdag, det mørke alter langfredag eller påskepynten påskesøndag.

Husk, at billeder til facebook ikke behøver være flotte, professionelle billeder. Det må meget gerne være tilfældige billeder fra øjeblikket, knipset med din telefon.

Fortæl om påskens dage

Brug facebook til at fortælle om påskens dage. Du kan poste de bibeltekster, som skal læses i kirken, et salmevers, en lille forklaring til dagen eller måske et spørgsmål til dem, som følger din side.

Vi har også lavet en række små påskevideoer, som passer til hver helligdag i påskedagene, som du kan bruge. Her fortæller en præst om de enkelte dage i en meget kort informationsvideo.

Du kan se og dele dem på facebook fra artiklen web-tv til din kirkes hjemmeside.