Fortsæt til hovedindholdet
Sorg og tab
Børns sorg
Folkekirken har også sorggrupper for børn.

Børn og sorg

Et barn er aldrig for lille til at sørge, og sorgen over at miste for eksempel en forældre eller søskende kan mærke et barn eller ungt menneske for livet. 

Men gode voksne omkring barnet kan medvirke til, at det kommer godt og trygt igennem en svær tid.

Hvordan hjælper man et barn i sorg?

Sognepræst Line Munk Petersen har samlet en række konkrete råd og forslag i hæftet Når børn mister – et førstehjælpshæfte ved dødsfald.

Børn og familier er forskellige, men der er nogle generelle ting, man kan tage højde for, så smerten og tabet for børnene ikke bliver større, end det behøver at være. Med hæftet forsøger hun at svare på nogle af de spørgsmål, der kan stilles ved et dødsfald og i de første dage derefter.

Sorggrupper for børn og unge

Når et barn har mistet en nær pårørende, kan det være en støtte og hjælp at være sammen med andre, som har oplevet det samme. Det er der mulighed for i en sorggruppe. Nogle steder i landet har folkekirken tilbud om sorggrupper for børn og unge. Du kan finde en lokal sorggruppe her.

Heidi fik hjælp i sorggruppe

Heidi var kun 17 år, da hun mistede sin mor. Dødsfaldet kastede Heidi ud i en stor krise, og kort efter startede hun i en sorggruppe. I denne video kan du høre, hvordan hun oplevede det at være med i en sorggruppe. 

 

Heidi mistede sin mor som 17-årig. Hør hvordan kirkens sorggruppe hjalp hende med at tackle sorgen. Videoen er produceret af Aalborg Stift.