Kirken lægger rammer og ritualer til din konfirmationsfest. Du er klædt pænt på, og du har din familie med på kirkebænken.
Efter kirken kan du fejre din konfirmation på mange måder; én af dem er med en fest. Måske skal I holde fest på en restaurant; måske skal I holde sammenskudsfrokost hjemme. Der er ikke nogen rigtig eller forkert måde. Det vigtigste er, at du gør det, som passer til dig og din familie.
Er du nervøs for festen?
Når festen er i gang, er der ikke mere, du kan gøre. Så er det bare om at læne sig tilbage og nyde dagen. Alle har en pinlig tante eller en kedelig onkel, og din konfirmation bliver et billede på din familie, som den er. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas, og at alle bidrager til festen med godt humør.
Læs også: 10 gode råd til en god fest
Gaver
Lav en ønskeseddel med både store og små ønsker. Det gør det lettere for dine gæster at finde en gave, du bliver glad for, og som passer til deres budget. Det er altid let at ønske sig penge. Men nogle mennesker vil hellere have en rigtig indpakket gave med til dig. Traditionelle konfirmationsønsker er salmebog, bibel og smykker med kors.
Indbydelsen
Hvem skriver under på indbydelsen og hvor formel skal den være? Der er ingen regler. Du kan skrive den på toiletpapir, på børnefødselsdagskort eller på mail. Hvis du gerne vil sende et seriøst signal og ønsker, at folk skal give besked, om de kan komme, er det en god idé at skrive en god gammeldags indbydelse på papir og sende den med almindelig snegle-post. På den måde kan du også sætte dit personlige præg på indbydelsen og sende hver enkelt gæst en kærlig hilsen.
Blå mandag
De fleste fejrer blå mandag med klassekammeraterne. Det er en god idé at have et par voksne med til planlægningen. Find ud af hvad I har lyst til i stedet for bare at gøre det, som andre har gjort. Husk, at alle skal være med. Tænk også på økonomien, når I planlægger.