Nyhedsbrev 3 - 2015
Arrangementer og kurser

Arrangementer og kurser

Der planlægges en lang række arrangementer i anledning af reformationsjubilæet, både på nationalt plan og i de enkelte stifter. 

Det sker i stifterne

I Viborg stift indbydes alle menighedsrådsmedlemmer til et kursusforløb over tre aftner om emnet Luther og reformationen. Stiftet arrangerer desuden en rejse til Wittenberg "i Luthers fodspor" d. 23. – 27. maj 2016.

Roskilde stift har bedt vinderen af Den Store Bagedyst om at kreere en Luther-lagkage. Desuden har stiftet taget initiativ til en konkurrence med samme tema.

Helsingør stift har udarbejdet en liturgi til brug for reformationsgudstjenester rundt omkring i stiftet.

Kommende netværksmøder

Repræsentanter for stifternes reformationsjubilæumsudvalg indbydes til kursus på Præstehøjskolen i Løgumkloster d. 8.-9. januar. Medvirkende er professor em. Martin Schwarz Lausten, redaktør af folkekirken.dk Ellen Aagaard Petersen, sognepræst Christa Hansen og biskop Karsten Nissen.

Torsdag d. 14. april indbydes der til netværksmøde i Odense. Her er alle, som arbejder med reformationsjubilæet, velkomne. Nærmere program følger.

Sket i stifterne

Aalborg Stift afholder hvert år frem til 2017 på reformationsdagen d. 31. oktober en reformationsgudstjeneste. I år var den henlagt til Visborg Kirke med sognepræst Thomas Jakobsen som prædikant.

Haderslev Stift holdt reformationsseminar fredag d. 2. oktober og reformationsgudstjeneste med besøg af provst Siegfried Kasparick, Wittenberg søndag d. 4. oktober.

Viborg stift holdt reformationsgudstjeneste d. 31. oktober i Lemvig Kirke, hvor provst Knud Erik Nissen prædikede. Efter gudstjenesten var der indbudt til møde på Lemvig Gymnasium, hvor biskop Henrik Stubkjær holdt foredrag.

Reformationsfejring i Europa

Ved gudstjenesten i Wittenberg Bykirke lørdag d. 31. oktober prædikede biskop Peter Skov Jakobsen, København.

Der blev afholdt fælles dansk-tysk gudstjeneste i Nikolaikirche i Kiel d. 31. oktober, hvor biskop Karsten Nissen prædikede.


Tilmeld dig nyhedsbrevet