Socialt arbejde
Folkekirkens Feriehjælp

Mange børnefamilier i Danmark har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk. Det betyder tit, at børn i disse familier ikke får mulighed for at komme på ferie.

Projektet Folkekirkens Feriehjælp hjælper de familier med at betale og arrangere en uges ferie.

Det sker

Ferierne bliver holdt i uge 26 og 27 i Marielyst, Karrebæksminde, Helsingør, Rørvig Centret, Faaborg Feriecenter, Jesperhus Feriecenter og Ribe Byferie.

Det er op til familierne, om de vil være for sig selv, eller om de vil være med til nogle af de aktiviteter, de frivillige står for. Det kan være udflugter, fisketure, forlystelsesparker eller noget fjerde.

Vil du søge feriehjælp?

Sognene, der deltager i projektet, kan tilbyde dårligt stillede familier i deres eget sogn at komme på sommerferie i uge 26 eller 27.  I bunden af denne side kan du se, hvilke sogne der deltager.

Spørg din lokale kirke hvordan du ansøger eller kontakt Samvirkende Menighedsplejer, der står bag projektet, på telefon 36 46 66 66 eller på feriehjaelp@menighedsplejer.dk, hvis du har spørgsmål.

Krav

For at få et ferieophold må forældrene i en familie ikke tjene mere, end hvad der svarer til den højeste kontanthjælp. I 2014 var det 170.436 kroner om året for enlige forældre og 340.872 kroner for et forsørgerpar.

Hvis en forsørger er på SU eller folkepension, kan familien ikke få betalt ferie af Folkekirkens Feriehjælp.

Kirken og arbejdsmarkedet betaler

Arbejdsmarkedets Feriefond er den suverænt største sponsor i projektet. Hvert sogn, der deltager, giver et beløb, og Samvirkende Menighedsplejer lægger også penge i puljen.

Vil du være frivillig

Ønsker du at være frivillig, kan du kontakte et sogn, der deltager i projektet eller Samvirkende Menighedsplejer. Der er brug for frivillige til at være kontaktpersoner og dermed bindeled mellem familier, sogne og Folkekirkens Feriehjælp. Kontaktpersoner står blandt andet for at videreformidle informationer til deltagere og andre frivillige.

Du kan desuden tilmelde dig som frivillig ferieleder. Det gør du ved det nærmeste sogn, der deltager i projektet.

Deltagende sogne og menighedsplejer (opdateret oktober 2015):

Aarhus Stift:

Kingos-Samuels Sogn
Bellahøj-Utterslev Sogn
Simeon-Sankt Johannes Sogn
Foreningen til støtte for mødre og børn
Apostelkirken
Fredens-Nazaret Sogn