Fortsæt til hovedindholdet
Næstekaffe
Hella Joof: Tro

Der er ikke langt til vores indre mørke

Mange mennesker siger til sig selv, at de er gode nok. Men måske er vi ikke altid klar over, hvor lidt der skal til for at såre andre?

Hella Joof taler med sognepræsten Sørine Gotfredsen om tro. Noget som de begge har et inderligt forhold til, men som de er kommet til på meget forskellig vis. 

De fleste af os ved godt, at vi ikke må slå hinanden. Eller være onde mod hinanden. Så hvad skal vi egentlig bruge den kristne tro til? Den fortæller os vel ikke noget, vi ikke allerede ved i forvejen?

Ifølge forfatter og skuespiller Hella Joof så hjælper troen hende blandt andet med ikke at være så hurtig til at dømme andre. 

- Det er faktisk noget, jeg virkelig har taget med mig fra Det Nye Testamente. Jeg skal ikke dømme andre. Men det kan godt være rigtig svært ikke at komme til nogle gange, siger Hella Joof i podcastserien Næstekaffe. 

Af samme grund mener hun, at man skal holde sig selv op foran lyset som et frimærke engang imellem og se sig efter i krogene. 

Hella Joof taler med sognepræsten Sørine Gotfredsen om troen, som altid er en svær størrelse at få greb om. Sørine mener også, at tro kan hjælpe os til at blive bedre til at se vores egne fejltagelser:

- Vi har en indre afgrund og et mørke inde i os, som vi kan falde ned i på utrolig kort tid. Hvis vi ikke forholder os til tro - eller Gud - så glemmer vi, hvad angeren betyder, og så undervurderer vi måske, hvordan vores gerninger skader og sårer andre mennesker - uden at vi opdager det.

Lyt til afsnittet ovenfor, eller download og tag det med dig.

Fakta om 'Næstekaffe':

  • 'Næstekaffe' er en podcastserie om håbet, om kærligheden, angsten og glæden, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
  • Find 'Næstekaffe' der, hvor du henter podcasts, og her på folkekirken.dk/naestekaffe