Fortsæt til hovedindholdet

Fællesskab

Hvorfor er fællesskab vigtigt? Hvad er et godt fællesskab? Og hvad sker der, når fællesskabet forsvinder? Det kan du få præstens, psykologens og sociologens svar på i dette tema, hvor vi sætter fokus på fællesskab og alt det, vi har til fælles, gennem en række artikler og videoer.

FÆLLESSKAB

Mister vi fællesskabet, mister vi os selv

Hvad er det gode fællesskab? Svend Brinkmann om tvangsfællesskab, gangsterfællesskab, nadverfællesskab, individualisme og venskab. Og om at have noget med til grillen.

FÆLLESSKAB

Konkurrence gør unge mere ensomme

En tredjedel af alle unge føler sig ensomme indimellem, viser ny undersøgelse. Konkurrencestaten er medvirkende til, at flere unge føler sig ensomme, fordi fællesskabsfølelsen ryger, mener filosof.

FÆLLESSKAB

Når fællesskaber bliver ødelæggende

Fællesskaber er ikke altid lykkelige. Nogle gange bliver de ødelæggende for mennesker, der er med i dem. Men destruktive fællesskaber kan ændres med rummelighed.

FÆLLESSKAB

Vi har slået rødder i hinandens liv

Gennem fem generationer er tidligere kirkeminister Mette Bocks familie kommet i sognepræst Gudmund Rask Pedersens kirke. De kender hinandens familier og de bump, familierne har mødt på deres vej. Med sådan et skæbnefællesskab står man fast i stormvejr, fortæller Mette Bock.

FÆLLESSKAB

Fællesskab får mennesker til at blomstre

Facebookgruppen Næstehjælperne opstod som en reaktion på kontanthjælpsreformen. Den fineste præstation er at hjælpe mennesker til at blive en del at et fællesskab, hvor de ikke skal udskammes, siger en af initiativtagerne.

FÆLLESSKAB

Luther satte individet i centrum

Ny undersøgelse viser, at danskerne mener, vi i højere grad selv vælger vores fællesskaber. Den individualistiske tankegang trækker tråde tilbage til reformationen, mener teolog Christian Hjortkjær.

FÆLLESSKAB

Fandt fællesskab i kristendommen

Mødet med den kristne tro har ændret alt for 33-årige Waliula Vazaei, som for første gang nogensinde føler sig som en del af et trygt og kærligt fællesskab.

FÆLLESSKAB

Hvad har vi mennesker til fælles?

Hør præstens, psykologens og sociologens svar på, hvad vi mennesker har til fælles.

FÆLLESSKAB

Hvorfor er fællesskab vigtigt?

Få præstens, psykologens og sociologens bud på, hvorfor fællesskab er vigtigt.

FÆLLESSKAB

Hvad sker der, hvis vores fællesskaber forsvinder?

Få præstens, psykologens og sociologens bud på, hvad der sker, hvis vores fællesskaber forsvinder.

FÆLLESSKAB

Hvad er et positivt fælleskab?

Hør præstens, psykologens og sociologens svar på, hvad et positivt fællesskab er.

Læs mere om

Eksistens