Fortsæt til hovedindholdet

Tilgivelse

Tilgivelsen er vores mulighed for at komme videre, når livet er kørt fast. Et vendepunkt, en ny begyndelse. Men skal vi tilgive alt? Det kan du få præstens, psykologens og konfliktmæglerens svar på i dette tema, hvor vi sætter fokus på tilgivelsens betydning for vores liv gennem en række artikler og videoer.

TILGIVELSE

Tilgivelse er en beslutning

For forfatter og sprogofficer Anne-Cathrine Riebnitzsky hænger tro og tilgivelse sammen. Hun har haft brug for begge dele efter en utryg barndom og farlige missioner i Afghanistan.

TILGIVELSE

Tre eksperter: Sådan forstår vi tilgivelsen

Hvad er tilgivelse? Hvorfor er den vigtig? Og skal vi tilgive alt? Se videoen og få præstens, psykologens og konfliktmæglerens svar.

TILGIVELSE

Det utilgivelige overlader jeg til Gud

Det føltes som endnu en krænkelse, da han blev bedt om at tilgive sin pædofile krænker. Kristian Ditlev Jensen har overladt hans skæbne til Vorherre. 

TILGIVELSE

Tilgivelsen er en nødudgang

Hvis vi ikke kan tilgive, lader vi andres handlinger styre vores liv og følelser, mener forfatteren Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

TILGIVELSE

'Bed jeg fast i vreden, ville den lukke mig inde'

Under en filmoptagelse i 2014 var skuespilleren Bodil Jørgensen udsat for en ulykke, der bragte hende i livsfare. Hør hende fortælle, hvorfor hun har tilgivet de ansvarlige for ulykken, og hvorfor tilgivelsen er en nådegave.

TILGIVELSE

'Jeg tilgiver mine forældres selvmord'

Forfatteren og PR-rådgiveren Anna Thygesens forældre begik selvmord, da hun var ung. Hør hende fortælle, hvad tilgivelsen af forældrene har betydet for hendes videre liv.

TILGIVELSE

'Jeg tilgiver manden, der kørte min mor ihjel'

Da Signi var 18 år, blev hendes mor dræbt i en trafikulykke. Sammen med sin mors bedste veninde mødte hun i et konfliktråd den mand, der uagtsomt dræbte hendes mor - og tilgav ham. Hør hendes historie.

TILGIVELSE

Jeg savner systemets tilgivelse

Jens er dømt for grov vold og mishandling og afsoner i Jyderup Statsfængsel. Han drømmer om en dag at blive tilgivet af systemet.

TILGIVELSE

Tilgivelse. Punktum.

For fængselspræst Mette Kruse Andersen, Jyderup Statsfængsel, ligger tilgivelsen altid klar til at blive givet.

Læs mere om

Eksistens