Fortsæt til hovedindholdet
Næstekaffe
Julie og Jesper: Forventning

Alt det, du ventede, var meget mere spændende

Hvad gør vi, når vores forventninger ikke stemmer overens med virkeligheden?

Skuespiller- og instruktørparret Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag kredser meget om den tvivl og de mange forventninger, som kendetegner deres generation. Foto: Kenneth Nguyen 

Vores liv er fyldt af forventninger. Til os selv, til hinanden, til livets gang. Det gælder både kærlighedslivet, arbejdslivet, og muligvis også det, der kommer efter livet. 

Men de mange forventninger sætter os samtidig under et vedvarende pres for at vælge det rette. For ikke at skuffe vores forventninger. Men er vi altid selv herre over de valg, vi træffer, og over udfaldet? Og hvad så, når det ikke går som ventet? 

Netop det er er nogle af de spørgsmål, som skuespiller- og instruktørparret, Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag, altid har kredset om i deres arbejde. Senest i serien 29, som tidligere på året sluttede med sæsonen, hvor de to hovedpersoner fylder 33. 

I podcasten Næstekaffe fortæller de, at arbejdstitlen for serien var "tvivl". Den tvivl, som de mange forventninger, valg og muligheder har sået, og de er enige om, at folk omkring de 30 er en meget tvivlende generation. Som Jesper siger: 

 -Det er et naturligt biprodukt, når der er flere veje at gå. Og det kan man bruge enormt meget energi på. Det er sådan en grundeksistentiel følelse, jeg kæmper meget med. I stedet burde man blive bedre til at træffe et valg og så gøre det til det rigtige. Også fordi det, at der skulle være et rigtigt og et forkert valg, egentlig er noget fis.

Julie og Jesper to er taget til Grundtvigs Kirke i Nordvest i København for at besøge præst Vibeke Bidstrup til en snak om 30-årskrise, tvivl og livets mange forventninger. Faktisk lige nøjagtig på hendes 33 års fødselsdag. Velkommen til Næstekaffe.

Fakta om 'Næstekaffe':

  • 'Næstekaffe' er en podcastserie om håbet, om kærligheden, angsten og glæden, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
  • Find 'Næstekaffe' der, hvor du henter podcasts, og her på folkekirken.dk/naestekaffe