Fortsæt til hovedindholdet
Næstekaffe
Kira Skov: Mod

Det er modigt at være sårbar

Kira Skov fandt ikke styrke i at holde sammen på sig selv, da hun pludseligt mistede sin mand. I stedet fandt hun modet til at stå ved at være helt ulykkelig og sårbar i verden.

Det kræver mod at stå ved, at man er fuldstændig ødelagt, og at ens verden er gået itu, siger sanger og komponist Kira Skov. Og det kræver mod at tale om, at det er svært.

Vores liv er fuldt af fortællinger om helte, der aktivt bruger deres mod som drivkraft til at bekæmpe fjender eller kæmpe for en sag. Men mod findes også langt væk fra sagn om helte og actionfyldte hollywoodfilm. 

For det er også modigt at blotte sig selv og stå ved sin sårbarhed. 

Det er noget, sanger og komponist Kira Skov har gjort hele sit liv. Også da den største frygt blev til virkelighed, og hun pludselig mistede min mand.

- Da han gik bort, stod jeg et sted, hvor jeg har været allermest rædselsslagen i mit liv, siger hun.

- Det kræver jo også mod at stå ved det. 'Nu er jeg rent faktisk bare ødelagt. Nu står jeg her, og alting er gået itu.' Man kan også vælge at holde sammen på sig selv, men jeg fandt ikke styrken i det sted.

Men hvad er mod egentlig? Hvornår er vi modige? Og hvis det kræver mod at elske, kan vi så overhovedet leve uden?

Alt det taler Kira Skov med sognepræst Line Hage om. I sårbarheden skal man være allermest modig, mener Line Hage, og det kan Kira Skov genkende fra det chok, det var, at miste sin mand så pludseligt. Og ikke mindst fra tiden efter.

- Det krævede også mod at italesætte det. At sætte ord på det og insistere på at snakke om det. Snakke om det, der var svært. At tale om min mand og hele hans eftermægle og beskytte ham i den tid, der fulgte efter. Det krævede, at jeg fandt noget mod frem i mig selv.

Lyt til afsnittet i afspilleren herover, på din telefon eller download det direkte her.

Fakta om Næstekaffe

  • 'Næstekaffe' er en podcastserie om håbet, om kærligheden, angsten og glæden, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
  • Find 'Næstekaffe' der, hvor du henter podcasts, og her på folkekirken.dk/naestekaffe