Fortsæt til hovedindholdet
Næstekaffe
Lea Korsgaard: Fællesskab

Vi er alle forbundne

Lea Korsgaard tror ikke på, at der findes fællesskaber uden dyb forpligtelse. Det kender hun fra sin hverdag på højskolen, hvor hun bor med sin mand og parrets tre drenge.

Lea Korsgaard

Lea Korsgaard er 39 år og chefredaktør på den digitale avis, Zetland. Hun er vokset op på en højskole. I dag er hun flyttet fra København til Krogerup Højskole, hvor hendes mand er forstander.

Lea Korsgaard er ikke i tvivl om, at vi alle er forbundne med hinanden. Den tanke blev især tydelig for hende, da USA fik en ny mand i Det Hvide Hus:

- Jeg havde en meget stærk oplevelse, da Trump blev valgt til præsident i USA. Jeg var virkelig ramt af det og græd af bekymring. For hvad nu?

Fik råd af klog far

Lea Korsgaard havde siddet oppe hele natten for at dække præsidentvalget. Om morgenen kunne hun ikke sove og gik derfor hen til en kaffebar. På vejen dertil ringede hun til sin far for at lufte sine bekymringer og få et godt råd:

- Så sagde min far: Som et kristent menneske er du forpligtet på at håbe. Det ramte mig, for det er jo rigtigt, siger Lea til præsten Birgitte Kvist Poulsen. 

Chefredaktøren for Zetland uddyber: 

- Det var som om, at lysbilledet skiftede. Jeg er forbundet til ham, der sælger mig kaffen. Til kvinden, der går forbi kaffebaren med sin barnevogn. Men vi er også forbundne til Donald Trump. Derfor betyder det noget, hvad vi gør. Den forpligtelse, der kommer med den forbundethed gør, at man ikke kan melde sig ud. Man har en forpligtelse på at håbe og at gøre noget.

Lyt til afsnittet ovenfor, eller download og tag det med dig.

Fakta om 'Næstekaffe':

  • 'Næstekaffe' er en podcastserie om håbet, om kærligheden, angsten og glæden, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
  • Find 'Næstekaffe' der, hvor du henter podcasts og her på folkekirken.dk/naestekaffe