Fortsæt til hovedindholdet
Kultur
Samtaler i kirken
Sørine Gotfredsen - Anders Agger

Samtaler i kirken

Livets store spørgsmål bliver vendt i debatter, foredrag og samtaler i kirker og sognegårde. 

Liv og død, godt og ondt, historie og fremtid. Præstens prædiken søndag formiddag handler tit om meningen med livet og alle de andre store spørgsmål, vi som mennesker tumler med. Og i ugens løb er der hundredvis af arrangementer i kirkerne, hvor man kan mødes med andre for at lytte til en ekspert og tale med hinanden om dem.

Foredrag, studiekredse og samtalesaloner

Mange kirker arrangerer foredrag, hvor man lytter til et oplæg i en halv til en hel time og derefter kan stille spørgsmål eller diskutere med foredragsholderen. Fællessang, kaffe og socialt samvær er som regel en del af programmet. Arrangementerne kan hedde 'sogneaften', 'højskoleaften' eller noget helt tredje og kan handle om alt fra eksistentielle emner, til politik, historie, kultur og kristendom. Se, hvad der foregår i din kirke i Kirkekalenderen her eller find din kirkes hjemmeside på sogn.dk her.

Vil man hellere tale med andre end lytte til en foredragsholder, arrangerer mange kirker studiekredse eller samtalesaloner. Her kan der være et kort oplæg, men tiden bruges først og fremmest til samtale mellem deltagerne. 

Samtale om godt og ondt

Her kan du se et eksempel på et samtalearrangement i kirken. Samtalen om det gode og det onde mellem sognepræst og forfatter, Sørine Gotfredsen og journalist, Anders Agger er fra Risskov Kirke i Aarhus.