Advent og jul
Julehjælp
Mange kirker deler julehjælp ud

Julehjælp

Her kan du søge støtte eller bidrage for at hjælpe andre til en god jul. Bemærk, at flere organisationer først modtager ansøgninger om julehjælp i slutningen af oktober eller starten af november.

 

Julehjælp i sognene

Julehjælp i folkekirken uddeles af de lokale kirker. Mange kirker uddeler julehjælp for midler, der er samlet ind i sognet. Det kaldes ofte sognets menighedspleje. Find kontaktoplysninger til din kirke her.

Samvirkende Menighedsplejer

Hvis der ikke uddeles julehjælp i din lokale kirke, kan du søge om julelegat hos Samvirkende Menighedsplejer. Det kræver, at du får din ansøgning attesteret hos den lokale sognepræst. Sognepræsten kan også søge på vegne af et medlem i sognet. Læs mere her.

Blå Kors

Blå Kors uddeler julehjælp til trængende. Familier og personer, som i forvejen har tilknytning til Blå Kors' arbejde, vil blive prioriteret først. Der bliver åbnet for ansøgninger den 1. november 2020. Læs mere om Blå Kors' julehjælp her.

Børnenes Kontor 

Børnenes Kontor findes i flere af landets store byer og giver hvert år julehjælp til trængende familier. Find din by og Børnenes kontor på landsforeningens hjemmeside her

I København kan forældre til børn i skolealderen ansøge om Børnenes Kontors julehjælp ved at henvende sig til barnets klasselærer eller på skolens kontor fra uge 41 og få et ansøgningsskema. Det udfyldte skema skal afleveres på skolen igen, så Børnenes Kontor har det senest mandag den 2. november 2020. Læs mere her.

Julehjælp hos Børnenes Kontor i Aarhus kan søges af enlige forsøgere i Aarhus Kommune fra 1. juni og indtil deadline den 23. november 2020. Læs mere her.

Børnesagens Fællesråd

Hvert år samler de danske kirker ind, så udsatte familier i Danmark kan fejre jul. Julestipendierne formidles via Børnesagens Fællesråd til enlige forsørgere, der har en meget dårlig økonomi. Der er tale om mindre beløb. Ansøgningsfristen er den 1. november. Læs mere og søg om julehjælp her.

Dansk Folkehjælp

Dansk Folkehjælp uddeler julehjælp til enlige forsøgere. Der er mulighed for at søge julehjælp i perioden 1. til 30. november. Læs mere om, hvordan du kan søge eller støtte Dansk Folkehjælp

Den Danske Frimurerorden

Gaveportionerne fra Juleuddelingen af 1867 kan ansøges af alle der har behov, ved direkte henvendelse til skemastuen i Hovedstadsområdet.

Skemastuen åbner for ansøgninger om julehjælp i 2020 fra den 12. oktober 2020 til 30. oktober 2020. I perioden er åbningstiden 10-14 fra mandag til torsdag.

Man søger ved personlig henvendelse i skemastuen, hvortil man skal medbringe sit sundhedskort samt dokumentation for sine indtægtsforhold.

Se mere her.

Folkekirkens Nødhjælp

Støt verdens allerfattigste med julehjælp ved at give en sjov og anderledes gave til en af dine nærmeste. Køb gaver, der gavner her

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn

Foreningen til Støtte for Mødre og Børn er en landsdækkende privat forening, som yder økonomisk eller rådgivningsmæssig støtte til fortrinsvist enlige forsørgere og gravide, herunder uddeler foreningen julehjælp. Læs mere og find ansøgningskema her.

Frelsens Hær

Frelsens Hær uddeler julehjælp til trængende. Man kan søge julehjælp via en online ansøgning fra den 1. – 30. november. Søg om Frelsens Hærs julehjælp her.

Gestusnord (Nordjylland)

Økonomisk trængte familier i Nordjylland kan søge om julehjælp her.

Julehjaelpen.dk

Gennem Julehjælpen kan man donere eller ansøge om hjælp i form af legetøj, tøj, gavekort og alle de mange andre genstande, der bliver doneret af private samt virksomheder. De frivillige bag Julehjælpen kommer ikke i direkte kontakt med donationerne, men formidler blot kontakten mellem donor og ansøger. Julehjælpen åbner for ansøgninger fra 1. oktober. Læs mere her.

Lions Club

Flere af Lions lokalafdelinger yder julehjælp til trængte familier. Tag kontakt til den afdeling, der ligger nærmest dig for at få nærmere information om, hvordan du søger. Klik her og find den nærmeste Lions Club.

Mødrehjælpen

Mødrehjælpen uddeler hvert år julehjælp til økonomisk trængte familier. Både mødre og fædre kan søge. Der kan søges fra torsdag den 1. oktober kl 10:00. Se her, hvordan du søger julehjælp eller støtter gennem Mødrehjælpen

Red Barnet

Red Barnet indsamler penge til og uddeler støtte til udsatte børn året rundt med det, de kalder 'Julehjælp 365'. Se mere her.

Røde Kors

Julehjælpen varierer fra afdeling til afdeling, men består i 2020 hovedsagligt af et gavekort til COOP på en værdi af 800 kroner eller en julekurv med lækre julevarer. Du skal kontakte din lokale Røde Kors-afdeling for at komme i betragtning. Her kan du læse mere om, hvordan du kan få julehjælp eller støtte.

 

Har vi overset nogen? Siden opdateres løbende. Kender du andre, som uddeler julehjælp, må du gerne skrive til: redaktion@folkekirken.dk.