Fortsæt til hovedindholdet
Jul og advent
Om julen

Om julen

I julen fejrer vi, at Jesus kom til verden. Juleevangelierne fortæller om en meget menneskelig og alligevel guddommelig fødsel.

I julen fejrer vi, at Jesus blev født.

Et almindeligt menneskebarn

Det Nye Testamente fortæller, at Jesus blev født, mens hans mor Maria og hendes forlovede Josef var på rejse. De var fattige, ugifte og kom fra udkants-Israel. På den måde blev Jesus født under samme forhold som millioner af andre børn.

Menneske og Gud

I juleevangeliet hører vi også, at Jesus’ fødsel var guddommelig. Maria og Josef fik besøg af hyrder. De fortalte, at himlen over markerne blev fyldt af engle, som sang og fortalte dem, at verdens frelser var blevet født. Jesus var altså både menneske og Gud.

Et håb bliver født

I kristendommen tolker man flere profetier i Det gamle Testamente som løfter om Jesus´ fødsel. Juleaften og juledag hører vi i kirken profeten Esajas’ ord: Det folk, der vandrer i mørket, skal se et stort lys, lyset skinner for dem, der bor i mørkets land. Den kristne jul er altså også en lysfest, ligesom den før-kristne var det. Men nu er lyset symbol på det håb, som blev tændt, da Guds søn kom til verden for at frelse mennesker.

Læs også om julefestens historie, om julens traditioner og julens dage.