Nyheder
Nyheder

12 millioner til folkekirkelige initiativer

Kirkeministeriet har nu fordelt støtte til folkekirkelige projekter som sjælesorg over nettet og forskning i middelalderkirker

Pengene til de kirkelige initiativer kommer fra Folkekirkens Fællesfonds såkaldte omprioriteringspulje

Jens From Lyng

En række folkekirkelige initiativer får nu økonomisk hjælp til at komme i gang. Det skriver Kirkeministeriet i en pressemeddelelse. Det drejer sig om projekter, der får del i et beløb på 12 millioner kroner fra Folkekirkens Fællesfonds omprioriteringspulje

Et af de projekter, der får del i de 12 millioner kroner, er et tilbud om sjælesorg på nettet. Sjælesorgsprojektet modtager 4,5 millioner kroner over tre år. Initiativet kommer fra biskopperne og skal give mulighed for at få anonym sjælesorg online.

Se også: Kirkelig hjælp til børnefamilier får offentlig støtte

Penge til kampagne om menighedsrådsvalg

Et mindre beløb går til de to kirkemusikskoler i Roskilde og Vestervig, og så bliver et ph.d.-projekt om middelalderkirker også belønnet med støttekroner.

Projektet skal undersøge, hvordan de ældste kirker i landet bliver bevaret og udviklet i en tid, hvor de ofte bruges til andre aktiviteter end de kirkelige.

En kampagne i forbindelse med menighedsrådsvalgene næste år modtager knap to millioner kroner. Pengene skal bruges til at øge opmærksomheden om valget hos befolkningen.

Du kan se hele Fællesfondens budget her.