Nyheder
Nyheder

Areal- og afstandskrav i folkekirken ophæves

Fra på lørdag den 14. august ophæves det såkaldte arealkrav samt afstandskravet på 1 meter og 2 meter ved sang.

De ophævede restriktioner er blandt andet godt nyt for kommende konfirmander, dåbsfamilier og andre kirkegængere. På grund af corona begynder årets konfirmationssæson for alvor på lørdag, hvor areal- og afstandskravene altså bliver ophævet. Sundhedsstyrelsen opfordrer stadig til at følge de generelle retningslinjer for smitteforebyggelse.

PRESSEMEDDELELSE FRA KIRKEMINISTERIET:

Sundhedsstyrelsen har i dag ophævet anbefalingerne om 1 meters afstand mellem personer og 2 meter, når der synges. Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer Covid-19: Forebyggelse af smittespredning kan læses her.

Det betyder, at de såkaldte arealkrav også kan ophæves, herunder i folkekirken og andre trossamfund. Det følger af politiske aftale af 10. juni 2021 om yderligere udfasning af restriktioner mellem regeringen (Socialdemokratiet) og Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance samt Alternativet.

Kirkeminister Joy Mogensen har set frem til dagen, hvor sundhedsmyndighedernes nye anbefalinger giver mulighed for at udfase adgangsbegrænsningerne til indendørs gudstjenester og andre aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund.

- Det har været meget svært at forstå, at der var grænser for, hvor mange man kunne samles i kirken til et bryllup eller en konfirmation, men ikke til festen bagefter. Derfor er jeg naturligvis rigtig glad over de nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen, som ni ud af ti partier i Folketinget havde aftalt, at vi skulle vente på. Nu kan både små og store familier igen mødes i kirken og synge sammen som før til både hverdag og fest. Det trænger vi til.

Den politiske aftale af 10. juni betød, at afstandsanbefalingerne og arealkravene for serveringssteder, hvor gæster i det væsentlige sidder ned, blev ophævet allerede den 1. juli 2021, men at de først skulle ophæves helt på tværs af sektorer, når Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer blev offentliggjort i august. Med de ændrede anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen ophæves arealkravet nu på de øvrige områder med virkning fra lørdag den 14. august 2021.

De generelle råd

Sundhedsstyrelsens seks generelle råd for smitteforebyggelse er:

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit 
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved