Nyheder
Nyheder

Biskopper rykker ind på Christiansborg

I tv-programmerne 'Søstrene Bisp på Borgen' taler biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen med politikere om tro, religion, værdier og politik.

I den nye sæson af 'Søstrene Bisp' taler biskopperne Tine Lindhardt og Marianne Christiansen med politikere om, hvilken rolle religion spiller i det offentlige rum.

Hvad tror folketingspolitikerne på? Hvordan ser de på religion og religionsfrihed i det offentlige rum? Hvilke værdier ligger til grund for deres politiske handlinger? Det er spørgsmål som dem, biskopperne stiller politikerne, når de mødes i Samtaleværelset på Christiansborg.

I første tv-program taler de to biskopper med hinanden om religionsfrihed, og om hvor meget biskopper skal blande sig i politik. I de næste udsendelser taler de med politikere fra alle partier i Folketinget.

LÆS OGSÅ: Hvad gør kirken for staten?

Tro optager politikere

I løbet af programmerne taler biskopperne med politikere fra både højre og venstre side af salen. For biskop Tine Lindhardt har samtalerne været opløftende. Hun fortæller, at samtlige politikere er optaget af religion og tro, både på det samfundsmæssige og det personlige plan:

- De er uden undtagelse bevidste om troens betydning for mennesker - og det uanset om de selv er medlemmer af folkekirken eller ej.

Viser ny side af politikere

Biskop Marianne Christiansen fortæller, at politikkerne giver seerne et indblik i hvor de kommer fra, og hvordan deres livssyn er blevet formet:

- I programmerne møder vi en anden side af politikerne, end vi plejer. De fortæller åbenhjertigt om deres syn på religion og religionsfrihedens afgørende betydning for samfundet og for det enkelte menneske.

 

'Søstrene Bisp på Borgen' har premiere på dk4 mandag den 18. februar kl. 19.30, og sendes herefter hver mandag og torsdag kl. 19.30.

I programmerne kan du møde:

Finansminister Kristian Jensen, Venstre

Mattias Tesfaye, Socialdemokratiet

Naser Khader, Det Konservative Folkeparti

Jacob Mark, Socialistisk Folkeparti

Pelle Dragsted, Enhedslisten

Alex Ahrendtsen, Dansk Folkeparti

Sofie Carsten Nielsen, Radikale Venstre

Carolina Magdalene Maier, Alternativet

Undervisningsminister Merete Riisager, Liberal Alliance