Nyheder
Nyheder

Biskopper sender solidaritetsbrev til Libanons kirker

Folkekirkens 10 biskopper har sendt et solidaritetsbrev til kirkerne i Libanon efter eksplosionerne i landets hovedstad Beirut.

Mange indbyggere i Beirut har mistet deres nærmeste og lever lige nu i kaos uden mad, vand eller tag over hovedet. Foto: Det Mellemøstlige Kirkeråd (MECC)

Nanna Rønnov Johansen

For få dage siden sendte biskopperne på vegne af folkekirken et solidaritetsbrev, der udtrykker dyb medfølelse for indbyggerne i Libanon. 

Hvad er en biskop?

Biskoppen er øverste myndighed i et stift, når det handler om kirkelige sager. 

Læs mere om biskoppen

Store dele af landets hovedstad, Beirut, er ødelagt, efter to voldsomme eksplosioner fandt sted lige efter hinanden i byens havneområde den 4. august. 

Ifølge Folkekirkens Nødhjælp har eksplosionerne dræbt flere end 200 mennesker, såret 6000 og gjort 300.000 hjemløse.

I brevet skriver biskopperne blandt andet:

- Vi kan ikke forestille os de lidelser, Beirut og Libanon nu går igennem - oven på ​​en i forvejen svær national situation og flere år, hvor I har måtte trække det største læs i flygtningekrisen. Familierne til dem, der mistede deres liv i denne tragedie, har vores inderligste medfølelse. Vi beder for en hurtig bedring til de tusinder, der er sårede, og hjælp og trøst til dem, der har mistet alt.

Læs hele brevet her.

Kirkerne hjælper hinanden

Biskoppernes solidaritetsbrev blev sendt til kirker i Libanon via Det Mellemøstlige Kirkeråd. Det er en tværkirkelig organisation, som har bedt andre kirkesamfund om støtte til at hjælpe de hårdtramte indbyggere i Beirut:

- Vi opfordrer alle vores partnere og venner til at besvare vores appel og hjælpe os med at lette kirkernes enorme byrde og med at lindre ​​lidelsen, terroren og fortvivlelsen hos sårbare borgere og familier, der er berørt af denne hidtil usete katastrofe, skriver Det Mellemøstlige Kirkeråd.

Når kristne kirkesamfund kontakter hinanden, for eksempel for at hjælpe eller skabe forståelse, kalder man det mellemkirkeligt eller tværkirkeligt arbejde. 

Læs mere om mellemkirkeligt arbejde her.

Vil du hjælpe?

Selvom støvet fra eksplosionerne har lagt sig, går tusindvis af mennesker i Beirut nu en usikker fremtid i møde, fortæller Folkekirkens Nødhjælp. Mange har mistet deres nærmeste og lever lige nu i kaos uden mad, vand eller tag over hovedet. 

 

Danmission og Folkekirkens Nødhjælp

Der er flere indsamlinger i gang i landets kirker, blandt andet via Danmission og Folkekirkens Nødhjælp, som du kan give din støtte gennem. 

 

Det Mellemøstlige Kirkeråd

Derudover kan du sende et bidrag til Det Mellemøstlige Kirkeråd (MECC) og dermed støtte Beiruts kirkers arbejde med at skaffe daglige fornødenheder til nødlidende familier, madforsyninger, livsnødvendig medicin, Covid-19 værnemidler med mere.