Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Biskopperne reagerer med alvor og forundring

Biskopper svarer på kirkeministerens udtalelse om at afskaffe store bededag ved kongelig resolution. Læs deres pressemeddelelse. 

Biskopperne er igen ude med en fælles udtalelse i debatten om afskaffelse af store bededag. Foto: Michael Bo Rasmussen (Aalborg Stift)

PRESSEMEDDELELSE:

I forlængelse af at kirkeminister Louise Schack Elholm i flere medier er citeret for, at hun vil fjerne store bededag ved kongelig resolution, samledes landets biskopper til møde mandag aften: 

- Det ser vi på med stor alvor og forundring, ikke mindst hvis det sker uden inddragelse af folkekirkens parter, skriver de i en udtalelse til ministeren tirsdag, der fortsætter: 

- Det vil være et markant brud på vores folkekirkeordning, som den nu har eksisteret i 174 år. Desuden vil konsekvenserne række ud over det folkekirkelige område, skriver biskopperne i udtalelsen. Med dette nybrud vil regeringen forskyde grænsen mellem folkekirke og statskirke: 

- Det vil sætte forholdet mellem stat og kirke under pres, og vanskeliggøre det fremtidige samarbejde mellem Folketinget/Regeringen og folkekirken.

Biskopperne undrer sig desuden over ministerens udtalelse om, at hun har forsøgt at tage kontakt, men at biskopperne åbenbart kun ønsker at kommunikere på skrift. Det må skyldes en misforståelse. Biskopperne mødtes med ministeren ved den traditionelle ministermiddag under bispemødet, hvor emnet blev vendt. 

Dagen efter modtog ministeren biskoppernes brev, og biskopperne var de følgende dage alle samlet i København, hvor de nemt kunne have mødtes med ministeren.

LÆS BISKOPPERNES BREV TIL KIRKEMINISTEREN HER

LÆS OGSÅ: Sådan afskaffer man en helligdag, interview med professor i kirkeret, Lisbet Christoffersen