Nyheder
Nyheder

Bispevalg udskrevet i Aalborg Stift

Kirkeministeriet har udskrevet bispevalg i Aalborg Stift. Valget bliver afholdt senere på året, og den nye biskop tiltræder inden udgangen af 2021.

Aalborg Stift skal have ny biskop. På billedet bispevies Henrik Wigh Poulsen i Aarhus Domkirke i 2015.

Kirkeministeriet har officielt udskrevet bispevalg i Aalborg Stift. Det sker, efter den nuværende biskop, Henning Toft Bro, i marts måned meddelte, at han går på pension efter 11 år i embedet.

LÆS MERE: Biskop Henning Toft Bro går på pension

Afstemningen til valget af en ny biskop indledes senere på året, og hvis en af kandidaterne får mere end 50 procent af stemmerne, kan valget være afgjort allerede efter første valgrunde den 21. september.

Indtil videre har to kandidater meldt sig. Det drejer sig om Hanne Dahl, sognepræst i Budolfi Kirke, Aalborg, og Thomas Reinholdt Rasmussen, sognepræst Sct. Catharinæ kirke, Hjørring, og provst i Hjørring Søndre Provsti.

Kandidaterne

Du kan læse mere om Hanne Dahl ved at besøge hendes hjemmeside (eksternt link)

Du kan læse mere om Thomas Reinholdt Rasmussen på hans hjemmeside (eksternt link)

Andre kandidater kan melde sig indtil den 21. juni, hvorefter valgbestyrelsen har en uge til at sikre sig, at kandidaturet er gyldigt. 

Det er menighedsrådsmedlemmer og præster i Aalborg Stift, der kan stemme ved bispevalget. Der er lidt over 3000 stemmeberettigede i Aalborg Stift.

LÆS MERE: Bispevalg 

Den nye biskop tiltræder 1. december 2021, og bispeindsættelsen finder sted den 12. december 2021 i Aalborg Domkirke. 

På grafikken herunder kan du se en tidslinje over, hvordan bispevalget kommer til at forløbe. 

Læs mere om valgprocedure, valgmøder og datoer på Aalborg Stifts side om bispevalget, der løbende vil blive opdateret igennem valgperioden, indtil den nye biskops tiltrædelse og indsættelse i december 2021.

Læs Kirkeministeriets pressemeddelelse her 

Læs Kirkeministeriets cirkulæreskrivelse 26. april vedr. bispevalget her