Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Café for kriminelle modtager fællesskabspris

Café Exit hjælper nuværende og tidligere indsatte i fængslerne med at tage hul på en tilværelse uden kriminalitet. Nu har foreningen modtaget en pris for arbejdet.

En del af Café Exits frivillige og ansatte medarbejdere ved modtagelsen af Fællesskabsprisen 2015. Fængselspræst Erik Adrian, der er næstformand for Café Exit, takker for tildelingen af prisen, som er en stor opmuntring for de knap 200 frivillige. Til venstre ses Dina Al-Erhayem, der var vært ved prisoverrækkelsen. Foto: Café Exit.

Astrid Højbjerg

Siden 2007 har Café Exit tilbudt nuværende og tidligere indsatte gældsrådgivning, familiearbejde, social støtte, samtaler med terapeuter, psykologer og præster, sociale og kulturelle aktiviteter og støtte til at skabe nye sociale netværk. 

Kort sagt: Cafeen har hjulpet tidligere og nuværende indsatte med at starte på en frisk og tage hul på en tilværelse uden kriminalitet de seneste otte år.
 

SE OGSÅ: Web-tv: Folkekirken tæt på: Indsatte

Onsdag modtog Café Exit sammen med ni andre nominerede så Fællesskabsprisen 2015 for den store indsats.

- De mennesker, som Exit rummer, er de mennesker, der står længst udenfor fællesskabet. Exit viser værdien af et tilhøre et fællesskab – uden fællesskaber er det svært overhovedet at leve, lyder en del af begrundelsen for at give Café Exit prisen ifølge Fællesskabsprisens hjemmeside. 

Stolt af den store anerkendelse

Caféen fungerer som et mødested, hvor tidligere indsatte kan komme og få hjælp, rådgivning eller deltage i kulturelle arrangementer, men en del af arbejdet foregår også inden for fængselsmurene.


SE OGSÅ: Web-tv: Folkekirken tæt på: Socialt udsatte


- Vi er meget stolte over at være en af årets modtagere af Fællesskabsprisen, siger organisationschef Ole Bjørn Andersen, Café Exit.

- Det er en stor anerkendelse fra samfundets side af det kæmpe arbejde, som vores frivillige og ansatte medarbejdere gør for at hjælpe indsatte til at vende tilbage til samfundet fortsætter han.

Hylder indsatsen for fællesskabet

Fællesskabsprisen blev lanceret sidste år og sætter fokus på den del af Danmark, som sjældent får opmærksomhed. Prisen hylder de mange helt almindelige danskere, der hver dag gennem deres arbejde og frivillige engagement gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet. 

Fangekor tog initiativ til Exit

Café Exit er oprettet i 2007 på initiativ af Fangekoret, præster fra Vestre Fængsel og Apostelkirken, og den drives som en selvstændig forening.

Foreningen har idag caféer i København, Odense og Århus.

Café Exits arbejde finansieres af midler fra offentlige puljer og private fonde. 

Exit har modtaget økonomisk støtte fra blandt andre Folkekirkens Udviklingsfond, Arbejdsmarkedsstyrelsen, Københavns Kommune, Ole Kirks Fond, TrygFonden, Velux-fonden, Tips & Lotto-puljen og Vesterbro Lokaludvalg.

Du kan læse meget mere om Café Exit her.


Læs også:

Præster med særlige opgaver: Fængselspræsten

Præster med særlige opgaver: Korshærspræsten