Corona-regler i folkekirken

Folkekirken følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og du kan trygt deltage i gudstjenester og arrangementer i kirken. Fra mandag den 29. november skal du vise coronapas, hvis der er mere end 100 deltagere.

Kravet om at vise coronapas ved arrangementer med flere end 100 deltagere indendørs gælder også i folkekirken.

Opdateret 26.11.2021

Den politiske beslutning om at indføre coronapas fra fredag den 12. november gælder også for folkekirken. Fra mandag den 29. november er der krav om at vise coronapas, hvor mere end 100 er sammen indendørs og 1.000 udendørs. Det betyder, at du skal have coronapas med, hvis du skal til gudstjeneste, dåb, bryllup, begravelse eller et andet arrangement i kirken, hvor mere end 100 deltager. Ved udendørs arrangementer gælder kravet, hvor mere end 1.000 deltager.

Børn under 15 år og personer, der kan fremvise dokumentation for, at de er undtaget for krav om corona-test, skal ikke vise coronapas.

Det er heller ikke nødvendigt at vise coronapas, hvis kirken sikrer, at der ikke kommer mere end 100 deltagere. Det kan kirken gøre ved at tælle deltagerne ved døren og afvise flere deltagere, når der er kommet 100. Det er præst og menighedsråd ved den lokale kirke, der vælger, om der skal være åbent for flere end 100 deltagere og vises coronapas, eller sættes deltagerbegrænsning på 100.

Ved kirkelige handlinger som begravelser og bryllupper er der lagt op til, at præsten aftaler med de pårørende eller brudeparret, om der skal åbnes for flere end 100 og vises coronapas, eller der højest må være 100 personer til stede.

Medarbejdere og frivillige tæller ikke med i de 100 eller 1.000 deltagere. Kirken har pligt til at bortvise personer, der ikke kan fremvise coronapas og kan straffes med bøde, hvis kravet ikke efterleves.

Læs mere om COVID-19 restriktioner i folkekirken på Kirkeministeriets hjemmeside her.