Nyheder
Nyheder

Det sker i efterårsferien

Har du lagt planer for efterårsferien? Kirkekalenderen bugner af alt fra kirketårnsklatring til elektronisk musikkoncert og foredrag. Læs et udpluk her.

I Sydhavnen kan man i efterårsferien prøve kræfter med klatrevæggen på Frederiksholm Kirkes tårn. Fotograf: Thomas Heie Nielsen

Kirkeklatring til FerieCamp i Sydhavnen

Frederiksholm Kirke holder i samarbejde med FerieCamp kirkens klatrevæg åben for skolebørn i Sydhavnen. Kom og vær med og prøv at se, hvor langt op du kan nå på kirkens 15,6 meter høje tårn.
Kirkens klatreinstruktører er til stede og står for sikkerheden og guider klatrerne på væggen. Det er gratis, og alle er velkomne.

Tidspunkt: Mandag den 17. oktober 2016, kl. 11-14
Sted:
Frederiksholm Kirke, Louis Pios Gade 8, København SV 


Koncert med Flygtningestemmer i Gellerup

Musikeren og psykologen Gert Barslund har i tæt samarbejde med rehabiliteringscenter for torturofre sat fokus på, hvordan det er at leve som flygtning med de traumer, der følger efter krig og flugt. I projektet "Flygtningestemmer" fortæller flygtninge fra Bosnien, Syrien, Iran, Palæstina og Irak hver deres historier gennem sange, der fortolkes af en lang række af anerkendte danske musikere. Projektet er udført i samarbejde med Røde Kors, Folkekirkens asylsamarbejde og Rotary Denmark.

Frivillig entré 150,- (går til oplevelser for asylansøgere i landets asylcentre).

Tidspunkt: Søndag den 16. oktober 2016 kl. 15.00

Sted: Gellerup Kirke, Gudrunsvej 88, 8220 Brabrand 


Musikalsk legestue i Aalborg

En spændende måde at møde kirken på sammen med dit barn. Er du på barsel, hjemmegående med børn, ung pige i huset, bedsteforælder eller lignende og bare elsker musik, så er der mulighed for at komme i musikalsk legestue. Snak, leg, sang og spil ledes af kirke- og kulturmedarbejder Malene Højbjerg Tapp. Til slut er der mulighed for at spise medbragte madpakker sammen. Indgang på hjørnet af Islandsgade og Sjællandsgade.

Med kirkens egne ord: Alle er velkomne, så kom og vær med!

Tidspunkt: Onsdag kl. 12.00-14.00 (0-1 år), Mandag og onsdag kl. 10.00-12.00 (0-3 år), Onsdag kl. 16.45-17.30 (0-7 år)

Sted: Sankt Markus Kirke, Teglværksalle 17, 9000 Aalborg 


Design din egen præstekåbe i Vor Frue Kirke

Har du nogensinde tænkt over præstens tøj? Og kunne du tænke dig at designe din helt egen præstekåbe? Kirken skriver selv:

- Med udgangspunkt i udstillingen ”Kirkens Tekstiler” inviterer Vor Frue Kirke alle børn mellem 7 og 12 år til kreativt værksted i efterårsferien. Vi begynder med at snakke lidt om de kåber og messehagler, der er at se i udstillingen, og går derefter i værkstedet, hvor det er muligt at designe sin egen personlige præstekåbe med stof, guld, perler og lidt god fantasi. Vi glæder os til en snak om symboler, farver og traditioner. Det kan være, at man kan fortælle en historie med sin kåbe.

Rundvisning og workshop finder sted i Vor Frue Kirke. Mødestedet er domkirkens forhal og tilmelding skal ske til susanne@domkirken.dk senest dagen inden en workshop. Der er plads til 10 børn hver dag.

Tidspunkt: Mandag den 17. oktober kl. 10-12, Tirsdag den 18. oktober kl. 10-12. Onsdag den 19. oktober kl. 10-12, Torsdag den 20. oktober kl. 10-12

Sted: Vor Frue Kirke, København, Nørregade 8, 1165 København K


Koncert: LANDSCAPES i Sakskøbing Kirke

Kom til en unik koncert, når det elektroniske musikværk ”LANDSCAPES” tager publikum igennem stemningerne fra stormene forrige år. Claus Thorsager Olesen blev dybt berørt over de ødelæggelser, stormene Allan og Bodil forårsagede, og hvordan naturen kom sig bagefter. Indtrykkene omsatte han til musik, og resultatet blev LANDSCAPES. Koncerten henvender sig til både unge og ældre og varer små to timer. Der er som altid gratis adgang.

Tidspunkt: Søndag den 16. oktober 2016 kl. 20.00

Sted: Sakskøbing KirkeKirkestræde 2, 4990 Sakskøbing


Foredrag om madspild i Avedøre Kirke

Kom og lyt med, når direktør i Fødevarebanken, Karen Inger Thorsen, fortæller om hvordan man undgår madspild. Arrangementet foregår i menighedssalen.

Tidspunkt: Mandag den 17. oktober 2016 kl. 10.00

Sted: Avedøre Kirke, Trædrejerporten 6, 2650 Hvidovre

 

Hubertusmesse: Gudstjeneste for voksne, børn og dyr

I efterårsferien inviteres de to-og firbenede indenfor til Hubertusmesse i Tranebjerg Kirke på Samsø. Hubertusmesse er en tradition med katolske rødder, hvor jægerne en gang om året samledes ved en særlig gudstjeneste for at takke for naturens rigdomme og mindes jagtens skytshelgen, Sankt Hubertus. Man bragte skoven ind i kirken og pyntede med efterårets løv og gran og lagde trofæer frem. Ofte tog man jagtfugle, hunde og heste med ind i kirken, hvor præsten velsignede dem. Sognepræst Line Nicolaisen, skriver om gudstjenesten:

- I vores kirke vil vi også holde jagtgudstjeneste, også kaldet Hubertusmesse, men en lidt mere børnevenlig en af slagsen, som både handler om glæden ved jagten og naturen, men også om menneskets stærke bånd til dyrene. Man er derfor velkommen til at tage kæledyr med i kirken denne dag - enten i bur eller snor. Medlemmer af jagtforeningen kommer og spiller jagthorn og har deres hunde med, og fra Falkecentret kommer falkoner Ditte Sundstrøm med en Harris Hawk. Vi skal bl.a. høre skabelsesberetningen og legenden om Sankt Hubertus genfortalt i børnehøjde, og vi skal høre jagtfortællinger og synge efterårssalmer. Gudstjenesten er for alle aldre, og når der er blæst "Jagt forbi" serveres små smagsprøver på jagtmad i sideskibet.

Tidspunkt: Tirsdag den 18. oktober 2016, kl. 14-17. 
Sted: Tranebjerg Kirke, Tingvej 2, Samsø
 


Foredrag med Søren Ryge 

Søren Ryge er en unik historiefortæller, og nu kan du komme og høre ham fortælle om mennesker, han har mødt. Det særlige ved Søren Ryge er, at han kan fortælle selv de enkleste historier på en måde, så alle hører efter. Da han for nogle år siden skrev i Politiken om, hvordan Margrethe fra Hirtshals bager kringle, blev det årets mest læste artikel. Denne aften vil han dele ud af sine fortællinger. På forhånd ved han aldrig helt, hvilke historier det bliver, men ét er han sikker på; at godnathistorien bliver den bedste af dem alle – den om Valborg.

Arrangeret af Beboerforeningen for Føns og Omegn og menighedsrådet ved ”De 4 kirker”. Pris: 50,- incl. en kop kaffe/the.

Tidspunkt: Onsdag den 19. oktober kl. 19.30

Sted: I Føns Gl.  Skole, Føns Strandvej 2A, Føns, 5580 Nørre Aaby


Vil du vide mere om, hvad der sker i folkekirken i efterårsferien? Så download app’en Kirkekalender eller klik ind i kirkekalenderen her, hvor du altid kan finde kirkernes arrangementer, der hvor du holder ferie.