Nyheder
Nyheder

Drengehjemshistorie løber med årets kirkelige filmpris

Årets kirkelige filmpris Gabriel går i år til Jesper W. Nielsen for filmen 'Der kommer en dag'.

Instruktør Jesper W. Nielsen, modtager den kirkelige filmpris Gabriel for filmen 'Der kommer en dag'. Filmen handler om opvæksten på et barskt børnehjem i 1960'erne.

Fem film dystede fredag aften om at vinde Gabrielprisen – den kirkelige filmpris, der hvert år uddeles til en nordisk film, som kredser om kirkelige temaer.

I år løb den barske historie om brødrene Elmer og Erik med prisen. I filmen 'Der kommer en dag' bliver drengenes mor syg, og brødrene sendes til drengehjemmet Gudhjem, hvor de må kæmpe mod ydmygelser og overgreb. 

Filmens instruktør, Jesper W. Nielsen er glad for at have modtaget prisen: 

- Det er en kæmpestor ære – og jeg er rigtig glad for prisen. Det er vigtigt, at en film som den her får opmærksomhed. Det er vigtigt at få fortalt drengenes historie. Og i det hele taget historier om mennesker, som vi glemmer at tage os af – og som ikke kan passe på sig selv, siger instruktøren.

Juryen bag prisen, der tæller både kirkefolk og to skuespillere, Ellen Hillingsøe og Laura Bro, skriver om filmen:

- Filmen fortæller bevægende historien om, hvordan man i en umenneskelig verden gennem håb, fantasi og sammenhold kan komme gennem selv de hårdeste trængsler.

De fem nominerede film til Gabrielprisen i 2017 var:

  • Der kommer en dag
  • Kongens valg
  • Rosemarie og gartnerens hemmelighed
  • Blandt mænd og får
  • En mand der hedder Ove


Landsforeningen af Menighedsråd står bag Gabrielprisen, der også støttes af en række organisationer fra filmens og kirkens verden.  

Læs mere om prisen og filmene på menighedsraad.dk