Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Drop direkte ind fra gaden og bliv døbt

Mange forbinder dåb med planlægning, gaver og fest. Men dåb behøver ikke at være en dyr begivenhed. Fredag den 8. september kan alle interesserede gå direkte ind fra gaden og blive døbt i Kristkirken på Vesterbro i København.

Drop-in-dåben skaber muligheden for, at mennesker i alle aldre kan gå direkte ind fra gaden og blive døbt i kirken. Arkivfoto.

Lars Ulrick Lousdal

Indbydelser til familie og venner. Bordpynt og madlavning. Mange gøremål og dyre indkøb. Dåben bliver ofte fulgt op af en stor dåbsfest, som kræver en masse planlægning. Men sådan behøver det ikke at være.

Drop-in-dåb på Vesterbro i København

Vesterbro Sogn kommer nu mennesker i møde, som gerne vil døbes uden stort ståhej og forudgående planlægning. Fredag den 8. september åbner Kristkirken på Vesterbro i København op for alle, der ønsker at blive døbt. Her er muligheden for at gå direkte ind fra gaden og blive døbt uden tilmelding.

LÆS MERE: Voksendåb

Dåb er ikke en eksamen

Mette Gramstrup er sognepræst ved Kristkirken i Vesterbro Sogn. Hun er klar til at modtage alle med åbne arme den 8. september:

- Dåb er aldrig en eksamen, og stor festivitas er ikke påkrævet, siger Mette Gramstrup og uddyber:

- Denne invitation til drop-in-dåb er på ingen måde et forsøg på at gøre noget dyrebart billigt. Men det er et forsøg på at give det, der tit kaldes Guds nåde, et udtryk, som favner menneskelivet i dag.

De fleste danskere bliver døbt som spædbørn, men hvis forældrene ikke har truffet valget for deres barn, kan det ofte medføre besvær at tage den beslutning senere i livet. Den nyligt afdøde musiker Peter Bastian blev for eksempel først døbt som 72-årig. Det skete efter mange års overvejelser.

LÆS MERE: Døbt som 58-årig

Mange mangler bare et venligt prik

I Rønnevang Kirke i Taastrup arrangerede man en drop-in-dåb tilbage i påsken. Sognepræst i Rønnevang Kirke, Søren Nolsøe, fortæller, at kirken forsøgte at nå en anden målgruppe:

- De fleste dåbskandidater er børn og konfirmander, men drop-in-dåben var et forsøg på at nå bredere ud. Mange vil gerne døbes, men de mangler bare et lille venligt prik, siger Søren Nolsøe.

LÆS MERE: Døbt lige før konfirmationen

Dåb behøver ikke at være dyrt

Præster oplever ofte, at voksne mennesker har svært ved at tage beslutningen om at blive døbt, fordi man ikke ønsker at skabe stor opmærksomhed om sin person, eller ikke har råd til en efterfølgende dåbsfest.

Sognepræst i Rønnevang Kirke, Søren Nolsøe, havde en konkret løsning på den problemstilling til drop-in-dåben i påsken:

- Efter dåben gav menighedsrådet en sandwich og et glas hvidvin til alle dagens kirkegængere. Vi ville gerne både højtideligholde dåben, men samtidigt lægge op til, at en dåb ikke kræver en stor og dyr fest efterfølgende, fortæller Søren Nolsøe.

LÆS MERE: Dåb

Drop-in-dåb i Kristkirken på Vesterbro i København

  • Man kan komme alene og blive døbt, eller man kan tage familie eller venner med.
  • Det eneste man skal huske er sit pas eller kørekort samt sit CPR-nummer.
  • Drop-in-dåben foregår i Kristkirken på Vesterbro fredag den 8. september klokken 15-20.
  • Læs mere om arrangementet her (eksternt link).