Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Flere må samles til kirkens udendørs foreningsaktiviteter

Aktiviteter, som er arrangeret af kirkens menighedsråd, må holdes udendørs for op til 25 personer.

Den nylige ændring i forsamlingsforbuddet for foreningsaktiviteter gælder også for folkekirken, når det er aktiviteter, der er arrangeret af menighedsråd. Det vil sige, at eksempelvis højskoleaftener, sorggrupper eller lignende kan holdes udendørs for op til 25 personer.  

Det generelle forsamlingsforbud på fem personer gælder nemlig ikke for udendørs foreningsaktiviteter, der er arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner.

Det fremgår af Kirkeministeriets FAQ nr. 31.

Gælder traditionelle foreningsaktiviteter

For at man må samles 25 udendørs, skal det dog være en aktivitet, der kan betegnes som en traditionel foreningsaktivitet. Det vil sige, at det ikke gælder for blandt andet gudstjenester, kirkelige handlinger og konfirmandundervisning.

Kirkeministeriets FAQ nr. 31.

Q31: Gælder det generelle forsamlingsforbud ved udendørs aktiviteter?

 

A31: Nej, det generelle forsamlingsforbud gælder ikke udendørs idræts- og foreningsaktiviteter arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. Ved sådanne aktiviteter gælder derimod et forsamlingsforbud på 25 personer jf. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler og lokaliteter i forbindelse med håndtering af covid-19.

 

Det vil sige, at udendørs menighedsaktiviteter, som fx højskoleaftner, sorggrupper og lignende, som arrangeres af et menighedsråd (en offentlig myndighed) ikke skal overholde det generelle forsamlingsforbud på 5 personer, men vil kunne afholdes udendørs for maksimalt 25 personer. Der skal dog være tale om en aktivitet, der kan betegnes som en traditionel foreningsaktivitet fx foredrag, udstilling mv.

 

Læs resten af Kirkeministeriets FAQ på folkekirkenspersonale.dk: FAQ