Nyheder
Nyheder

Flere unge skal overveje at blive præst

Frihed og mening med arbejdet kan gøre unge interesserede i jobbet som præst. Folkekirken deltager for første gang på uddannelsesmessen Uddannelse Uden Grænser

Folkekirken deltager på uddannelsesmessen Uddannelse Uden Grænser. Foto: Erik Søndergård

Af Helene Overgaard Krüger

- Præstejobbet er et arbejde, hvor der er så stor frihed, at du kan indrette dig, så du virkelig bruger dine evner og anlæg. Du kan satse på at undervise eller bruge kunst og kultur i dit arbejde. Eller deltage i den offentlige debat eller socialt arbejde. Du har en platform, hvor du kan vælge forskellige retninger, som alle er meningsfulde, fortæller Flemming Kloster Poulsen, der er sognepræst i Sct. Mortens Kirke i Randers.

Selv har Flemming Kloster Poulsen med afsæt i sit arbejde blandt andet skrevet bøger om mundtlig fortælling.

Læs også: Hvad laver præsten

Det google ikke kan svare på

- Uddannelsesmessen er en god mulighed for at tale med levende mennesker om alt det, man ikke kan læse på internettet, og stille de spørgsmål, der forholder sig til andet end fakta og adgangskrav, forklarer Torben Theilgaard, centerleder ved Studievalg København til Folkekirken.dk.

Torben Theilgaard mener, uddannelsesmessen er en oplagt mulighed for at få svar på mere end det, man kan google sig til, og han opfordrer unge til at møde op på messen med nysgerrighed og åbenhed over det, de ikke kender.  

Læs også: Bliv præst 

Meget mere end gudstjenester

Hvis man tror, præstens arbejde kun handler om at holde gudstjeneste om søndagen, så har man skudt ved siden af. Præster tager sig af mennesker i alle livets forhold – liv og død og tro, håb og kærlighed. Nogle vælger at blive præster for studerende, døve, virksomheder, gadens folk eller flygtninge og indvandrere.

Man kan også blive præst i forsvaret eller i en dansk kirke i udlandet. Der findes faktisk over 30 forskellige specialområder for præster i folkekirken. 

Læs også: Præster med særlige opgaver

Mød Folkekirken på messen Uddannelse Uden Grænser i Aarhus den 20. og 21. januar og i Aalborg den 27. og 28. januar.