Nyheder
Nyheder

Folkekirken vil styrke sammenhængskraft

Den Folkekirkelige Udviklingsfond vil i 2017 støtte initiativer, der skal vende det faldende dåbstal. Samtidig skal kirkens sammenhængskraft styrkes gennem kirkens kulturliv. 

Den Folkekirkelige Udviklingsfond vil i 2017 støtte initiativer, som vil sprede, udvikle og skabe interesse for det kirkemusikalske arbejde. På billedet ses Viborg Domkirkes børnekor. 

Den Folkekirkelige Udviklingsfond sætter for andet år i træk fokus på temaet Kirken i Samfundet. Det betyder, at fonden i 2017 vil støtte initiativer inden for to områder: den faldende dåbsprocent og kirkens kulturliv.

Dåbsindsats

Kirkestatistikken viser, at antallet af børn, der bliver døbt, er faldet stødt siden 1990. Derfor støtter Den Folkekirkelige Udviklingsfond initiativer, der søger at vende udviklingen med den faldende dåbsprocent.

Der kan dels være tale om initiativer, der sætter dåben i fokus og får den til at fremstå som en betydningsfuld og væsentlig start på livet. Samtidig vil fonden støtte projekter, der vil undersøge og forklare, hvorfor mange, og i særdeleshed unge familier, fravælger dåben.

Kirkens kulturliv

Den anden del af indsatsområdet Kirken i Samfundet handler om at fremme sammenhængskraften i folkekirken gennem kirkens kulturliv. Det betyder, at der støttes initiativer, som vil sprede, udvikle og skabe interesse for det kirkemusikalske arbejde. Det kan for eksempel være projekter, der gennem korarbejde formår at skabe sammenhæng på tværs af regioner og landsdele.

Initiativet skal være nyskabende og kunne bidrage med en klar nyttevirkning for folkekirken. Samtidig skal den have en bred geografisk dækning.

LÆS OGSÅ Udviklingsmidler er fordelt

Åben for ansøgninger

Den Folkekirkelige Udviklingsfond blev etableret i 2007, og har i løbet af de første ni år givet tilsagn om støtte til 143 projekter, der til sammen dækker over en bred vifte af formål.

I 2015 støttede man blandt andet Vesterbro Sogns Kirke for asylansøgere, hvor man gennem kristendomsundervisning på farsi skaber kontakt til sårbare asylansøgere og flygtninge. I 2014 var et af de støttede projekter Exit – Fra indsat til værdsat, hvor man gennem integration og netværksopbygning blandt indsatte og tidligere fanger forebygger det svære møde med samfundet efter en dom.

Den Folkekirkelige Udviklingsfond 2017 er åben for ansøgninger til tildeling af midler for året 2017. Ansøgningsfristen er fastsat til den 1. november 2016. Læs mere om Den Folkekirkelige Udviklingsfond og find det obligatoriske ansøgningsskema på fondens hjemmesiden her.