Nyheder
Nyheder

Forsøgsordning skal gøre det nemmere for menighedsråd

Folketinget har vedtaget en forsøgslov, der giver menighedsråd mulighed for at organisere sig anderledes og flytte opgaver væk.

9. maj godkendte blev en ny forsøgslov for folkekirken vedtaget. Den gør det nemmere for menighedsrådene at organisere sig anderledes.
Foto viser Søren Abildgaard, formand for Landsforeningen af Menighedsråd.

Jesper Moll, Landsforeningen af Menighedsråd

Alle partier på nær Dansk Folkeparti stemte i går for kirkeminister Mette Bocks forslag om en ny forsøgslov for folkekirken. Loven giver mulighed for at flytte opgaver og ansvar til andre end menighedsrådet og lave en anden organisering internt i menighedsrådet.

Landsforeningen af Menighedsråds formand, Søren Abildgaard, har siddet med i styregruppen, der har forberedt forsøgene. Han siger om forsøgene:

- Det er glædeligt, at loven nu er vedtaget, så menighedsrådene har sikkerhed for, at der bliver mulighed for at deltage i forsøg fra næste år. Jeg håber, at forsøgsordningen vil blive administreret så enkelt og fleksibelt, at menighedsrådene får mulighed for at opleve en reel lettelse i arbejdet.

Loven skal underskrives af Hendes Majestæt Dronningen den 17. maj, inden den træder i kraft. 

LÆS MERE: Menighedsråd

Lov om forsøg i folkekirken

Landsforeningen af Menighedsråd har deltaget i i forberedelsen af forsøgene, der kan opdeles i tre hovedområder:

Flytning af opgaver og ansvar til andre end menighedsrådet, ændring af menighedsrådets interne organisering og ændret økonomisk administration af samarbejde mellem menighedsråd.


Find lovforslaget på Kirkeministeriets hjemmeside her.


Se mere om den nye lov på Folketingets hjemmeside.