Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Hvilke coronaregler gælder i kirken?

Nu kan der holdes gudstjeneste, bryllup og menighedsaktiviteter uden særlige begrænsninger. Der gælder kun de generelle råd fra sundhedsmyndighederne om at forebygge smitte.

" "

Sundhedsmyndighederne vurderer løbende, hvad der er sundhedsmæssigt forsvarligt for kirker og trossamfund. I folkekirkens tilfælde vil det sige, at Kirkeministeriet efterfølgende melder de konkrete retningslinjer ud.

Opdateret: De særlige corona-retningslinjer for folkekirken er ophørt pr. 1. september 2021

Fra 1. september gælder ikke længere særlige restriktioner for folkekirken i forbindelse med corona. Det vil sige, at gudstjenester, religiøse handlinger og andre menighedsaktiviteter nu kan holdes uden særlige begrænsninger.

Den seneste tids udfasning af restriktioner og anbefalinger om corona har betydet, at der ikke længere er specifikke restriktioner for folkekirken om fx arealkrav og afstandsanbefalinger. Derfor har regeringen altså besluttet, at de retningslinjer, der er udarbejdet for folkekirken (og trossamfund i det hele taget) også er ophørt fra 1. september.

Det er derfor sundhedsmyndighedernes generelle råd til at forebygge smitte, der nu gælder. Dem kan man læse om på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

gældende coronaregler

De generelle retningslinjer

De generelle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen

  • Bliv vaccineret
  • Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
  • Hold afstand
  • Luft ud og skab gennemtræk
  • Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  • Gør rent, særligt overflader som mange rører ved

Forsamlingsforbud 

Det overordnede forsamlingsforbud betyder, man fortsat ikke må samles flere end 500 personer. Forsamlingsforbuddet er ophævet den 1. september 2021.

Mundbind

Kravet om at bære mundbind i kirken er ophævet pr. 14. juni.

Afstandsanbefalinger og arealkrav 

Areal- og afstandskrav er ophævet pr. 14. august 2021.

Ansatte og frivillige i kirken

Denne artikel henvender sig til dem, der deltager i kirkens gudstjenester og andre aktiviteter.

Hvis du arbejder eller er frivillig i kirken, kan du finde mere detaljeret information på stiftets hjemmeside og i Kirkeministeriets FAQ.

Hold øje med information fra din kirke 

Retningslinjerne for alle kirker er først og fremmest lavet af Kirkeministeriet i samarbejde med sundhedsmyndighederne. Biskopperne udsender løbende anbefalinger og vejledninger til retningslinjerne.

Det er dog hver enkelt kirkes lokale ledelse (menighedsrådet), der træffer beslutninger om, hvordan de implementerer regler og anbefalinger. Måske er en mindre kirke nødt til at holde lukket, men lokalerne bliver gjort rent, mens større kirker har åbent.

Det er derfor en god idé at holde øje med, hvad den enkelte kirke fortæller om corona-retningslinjer. Følg med på kirkens hjemmeside, som du kan finde via sogn.dk.