Nyheder
Nyheder

Introarrangementer for brudepar hitter 

Flere kirker tilbyder introarrangementer for alle årets brudepar som supplement til den traditionelle bryllupssamtale

En workshop med salmer og musik til vielsen indgår i nogle af introarrangementerne for brudepar

Af Helene Overgaard Krüger

Brudeparrene myldrer til, når deres lokale sogn indbyder til introarrangementer for årets brudepar. Pernille Østrem, der er præst i Stefanskirken på Nørrebro i København, fortæller, at hun har holdt bryllupsmesse, som Stefanskirken kalder sit arrangement, siden 2009.  

Prøvebryllup og workshop

Hver gang deltager omkring 40 mennesker - både de brudepar, som skal giftes i Stefankirken i løbet af året, men også nogle brudepar, som skal giftes andre steder, dukker op til arrangementet. Et fast indslag på Stefanskirkens bryllupsmesse er et prøvebryllup, en workshop med musik og salmer og en fælles frokost. 

LÆS OGSÅ: Samtale med præsten

Trygt at kende hinanden

Pernille Østrem forklarer, at Stefanskirkens bryllupsmesse betyder, at præsten og brudeparrene kender hinanden inden vielsen, og at brudeparrene ikke kun er fortrolige med kirken, men også med de tilbud, kirken har. Det gør det for eksempel nemmere for parrene at få rådgivning af præsten, hvis de senere får problemer i deres ægteskab.

Mere personlige bryllupper

En anden positiv effekt af introarrangementerne er, at brudeparrene efter arrangementerne tit vælger andre salmer og musikstykker end de mest brugte, så parrene på den måde får sat et mere personligt præg på deres bryllup.

LÆS OGSÅ: Sådan foregår et kirkebryllup

Samme idé – flere navne

Flere sogne har lignende arrangementer, der bare hedder noget andet. Hvor både Vejlø Kirke ved Næstved og Grøndalskirken i Københavns Nordvestkvarter kalder deres arrangementer for bryllupsforberedelse, inviterer Birkerød Sogn til temadag for brudepar, Søborg Kirke indbyder til bryllupsintroaften, mens Hellerup Kirke afholder vielsesintroer.