Nyheder
Nyheder

Kirke holder mindegudstjeneste for ofrene i Fields

- Vi er alle grebet af afmagt. Det eneste, vi kan gøre, er at gribe fat i hinanden, siger sognepræst i Kirken i Ørestad efter den tragiske begivenhed, der har kostet tre mennesker livet.

På søndag kl. 11 er der mindegudstjeneste for ofrene for skyderiet i shoppingcentret Fields i Ørestad. Efter mindegudstjenesten er der mulighed for at tale med de øvrige fremmødte og også med en præst.

Astrid Højbjerg

Rystelserne efter den tragiske begivenhed, der udspillede sig i shoppingcentret Fields tidligt søndag aften, mærkes i hele landet.

Det har fået Kirken i Ørestad, som ligger ganske tæt på Fields, til at arrangere en mindegudstjeneste for alle, som er berørt af skyderiet. 

- Folk er grebet af afmagt. Det er vi alle sammen. Af afmagt og meningsløshed. Det er et fælles traume, og i sådan en situation giver det mening at samles, synge og bede sammen. Det tænder et lys i mørket for alle, der er påvirket af det her, siger sognepræst Rikke Weissfeld, som står bag mindegudstjenesten.

Kirken rummer afmagten

Rikke Weissfeld havde egentlig sommerferie, men den har hun afbrudt for at være til stede for dem, der har brug for hende.

- Der er behov for at gå et sted hen med sin afmagt og meningsløshed. De følelser er så svære at rumme, men det kan kirken netop, og derfor er det så vigtigt, at vi åbner dørene. Vi kan ikke gøre andet end at gribe fat i hinanden, når sådan noget sker, siger hun.

Udover mindegudstjenesten holder kirken åbent for lystænding og mulighed for samtaler i fællesskab og i enerum med en præst hele ugen. Kirkens frivillige hjælper bl.a. med forplejning.

Lystænding og sjælesorg

Mindegudstjenesten finder sted søndag klokken 11 på Robert Jacobsens vej 72B.

Den bliver gennemført som en højmesse med nadver. Salmer og prædiken tager udgangspunkt i det skete, og der bliver lystænding for ofrene og de berørte af skyderiet i Fields.

Efter gudstjenesten serverer kirken kaffe. Her er der mulighed for at tale med hinanden og også med præsten, hvis man har behov for det. Der vil være mere personale tilstede end normalt.

Har du brug for en at tale med?

Hvis du er berørt af skyderiet i Fields og har brug for en at tale med, kan du altid få en fortrolig samtale med en præst. Præsten har erfaring og uddannelse i samtaler med mennesker i alle livssituationer og har udvidet tavshedspligt. 

Du kan finde kontaktinformationer på en præst i nærheden af dig på sogn.dk

Du kan også chatte anonymt med en præst på Sjælesorg på Nettet her.

Åbne kirker

Hvis du har mere brug for at finde ro og sjælefred, er mange kirker åbne for en stille stund og måske muligheden for at tænde lys eller skrive en bøn. 

På kirkens hjemmeside eller facebookside, kan du se, hvornår kirken er åben, og om der arrangeres en mindehøjtidelighed, forbønsgudstjeneste eller andet i forlængelse af tragedien i Fields.