Nyheder
Nyheder

Kirken har fået ny minister

Det mest erfarne medlem af Venstres folketingsgruppe, Bertel Haarder, er udnævnt til ny kirke- og kulturminister.

71-årige Bertel Haarder overtager ministerposten i Kirke- og kulturministeriet. Foto: Kirkeministeriet

Astrid Højbjerg

Ved en reception i Kirkeministeriet i eftermiddag afløser Bertel Haarder Marianne Jelved på posten som kirke- og kulturminister.

Bertel Haarder gør dermed comeback i Kirkeministeriet, hvor han også var minister i perioden 2005-2007. Dengang kombineret med posten som undervisningsminister. 

Pedel for kirken

Bertel Haarder har tidligere forklaret, at han anså rollen som kirkeminister som en slags pedel frem for en chef for kirken.

- En kirkeminister skal helst have så meget andet at lave, at han ikke blander sig for meget i kirkens forhold, sagde han blandt andet til Kristeligt Dagblad i januar 2014.  

Erfaren herre i dansk politik

Bertel Haarder, der fylder 71 i år, er uddannet i statskundskab og er efterhånden en erfaren herre med flere store politiske poster bag sig.

Han har blandt andet været indenrigs- og sundhedsminister, minister for nordisk samarbejde og menneskerettighedsordfører i Europa-Parlamentet.  

I den seneste folketingsperiode fra 2011 og frem til det seneste folketingsvalg var han Folketingets næstformand, medlem af Folketingets præsidium og medlem af Kirkeudvalget.

Du kan se hans CV her.